maanantai 2. marraskuuta 2015

Route 66: Yleisiä asioita osa 3. majoittuminen

Ensimmäisen yön majapaikan Chicagosta varasimme jo Suomesta (majoitustiedon tarvitsi ESTA-hakemusta varten). Kaikki muut yöt varasimme vasta matkan edetessä.

Varasimme suurimman osan yöpaikoista Hotels.com-sivuston kautta. Se tuntui kätevimmältä, helpoimmalta ja yleensä myös halvemmalta. Tutkimme kommentit ja arvosanat ja varmistimme, ettei bed bugseista ollut kommentteja ainakaan lähiaikoina. Yövarauksilla saimme Hotels.comin kautta myös kerättyä ilmaiset yöt Rewards-ohjelmasta. Monet hotelliketjut myös mainostivat omia "palkintoyö"-ohjelmia, mutta niistä meillä ei ole kokemuksia.

Motellit näyttivät usein ulkoapäin hyvinkin samalta.
Yleensä iltaisin mietimme, mihin voisimme mennä seuraavaksi yöksi ja tsekkasimme motellivaihtoehdot lävitse. Tässä näppäränä apuvälineenä toimi pieni kannettava tietokoneeni, jonka onneksi otimme mukaan. Motelleissa oli ihan hyvin free wifi, vaikka välillä signaali oli heikohko (myös monissa ruokapaikoissa on free wifi). Jos varausta ei vielä tehty, niin ainakin potentiaaliset paikat merkitsimme ylös HERE Mapsiin. Aina yötilaa löytyi, vaikka varaus olisi tehty vasta illalla ovelta. Jonkin verran poikaystäväni oli etukäteen Suomessa jo tehnyt seulontaa majoituspaikoista ja kerännyt niistä meille listaa. Siitä myös oli iso apu, kun oli jo karsittu määrä vaihtoehtoja edessä eikä tarvinnut ihan koko osavaltion motelleista lähteä yöpaikkaa etsimään.

Joissakin motelleissa kuljettiin huoneisiin ulkokäytävän kautta.
Suomessa liityimme Autoliiton jäseneksi ja sillä kortilla saimme (ovella varatuista motelleista) alennusta. Ilmeisesti kortilla olisi voinut saada myös muualla alennusta.. Emme vain itse huomanneet näyttää korttia kovin paljon. En kuitenkaan usko, että jäseneksi liittyminen meni hukkaan, sillä etuja saa myös Suomesta.

Tämä kynä ja vihko löytyi erään motellin yöpöydältä. Hauska idea! :)
Pääasiassa majoituimme siis motelleissa. Meidän kokemuksen mukaan motelleissa oli parkkitilaa, wifi, aamiainen, uima-allas, kuntosali, pyykinpesu mahdollisuus sekä huoneissa oli aina televisio ja monesti myös jääkaappi ja mikro. Kuntosali kattoi lähes aina ainoastaan juoksumatot, harvoin oli extrana jotain muuta, vaikka pari kertaa jopa käsipainojakin näimme. Uima-altaita oli sekä sisällä että ulkona vaihtelevasti. Joka ilta emme käyneet uimassa, mutta muutaman kerran niitäkin testailimme (vesi melko kloorista). Aamiaisella taisimme käydä aina kuin se vain löytyi, vaikka lähes aina aamupala oli yhtä vaatimaton. Yleisimmät tuotteet niissä olivat kahviautomaatti, murot ja vohvelikone.. ja iki-ihanat muoviastiat. Pyykkiä pesimme matkan aikana kerran. Aina huoneeseen saavuttuamme loimme aluksi yleiskatsauksen ympärillemme sekä tutkimme sängyt (kyllä, avasimme kaikki lakanakerrokset patjaan asti). Onneksemme luteisiin emme törmänneet, vaikka muutaman kerran oli pientä epäilystä (varmuuden vuoksi yleensä suljimme yöksi matkalaukut ja yritimme pitää ne poissa lattialta).


Meidän motellit olivat perussiistejä. Me emme tosin niihin kaikista halvimpiin ja huonosti arvioituihin motelleihin uskaltautuneet. Motelleista voi pihistää, mutta kannattaa todellakin tutustua etukäteen muiden motellikommentteihin tai vähintäänkin googlettaa motellin nimi+bed bugs. Löysimme kommenteista, miten motellin pihassa autoja oli ryöstetty ja poltettu, huoneeseen murtauduttu, huoneet olivat likakasoja ja huoneista oli löytynyt bed bugsien lisäksi vaikka mitä muuta ällöttävää. Avainasemassa on löytää hyvä hinta-laatusuhde yölle (aina ei voi tuudittautua, että taso ja hinta kulkisivat käsikädessä). Jenkeissä ei todellakaan kannata majoittua ihan mihin tahansa.. tai ainakin kannattaa harjoittaa terveellistä itsesuojeluvaistoa, jotta välttyy hankaluuksilta. Pieni skeptisyys on siis hyvästä (toki hienohelmojen "yhyy, tyyny oli muhkurainen" kommentteja ei välttämättä kannata ottaa niin vakavasti). Motelleja on lähes joka kylässä ja kaupungissa.

Motelleista myös usein löytyi jääpalakone, varsinkin jos huoneissa ei ollut jääkaappia. Juomat sai kätevästi viilennettyä jääpalojen avulla.
Meidän motellit olivat hyvin ilmastoituja, mikä oli melkoinen onni, kun lämpötilat olivat yölläkin yli 20 asteen. Yhdessä motellissa vuosi ilmastointikone (onneksi kuitenkin toimi). Yhdessä ei ollut ilmastointia ollenkaan ja se oli totaalinen virhemesta, sillä yö oli todella tuskanen siinä helteessä. Meidän vinkki on siis, että lämpimällä säällä älä edes harkitse ilmastoimatonta huonetta (ihan sama vaikka olisi kuinka halpa (meillä ei edes ollut)). Siinä missä meillä Suomessa rakastetaan talvella lämmitystä niin jenkeissä todellakin rakastetaan ilmastointia..


Motelleissa on lähes poikkeuksetta kokolattiamatto ja kylpyamme. Suihkusäädöt tuntuivat olevan joka paikassa erilaisia ja niiden sielunelämään tutustuminen vei pienen hetken. Myöskään nestemäistä saippuaa motellit eivät tunteneet ja taisinpa minä joka päivä avata uuden minisaippuan. Jenkkien motelleissa on king ja queen sänkyjen lisäksi "double beds" vaihtoehto, joka tarkoittaa kahta queen levyistä sänkyä (näihin huoneisiin olisi kevyesti majoittunut kaksi pariskuntaa tai kaksi aikuista ja kaksi lasta). Toisinaan vielä tämä kahden sängyn vaihtoehto oli halvempi kuin yhden yhden parisängyn vaihtoehto. Huoneet myös olivat melko usein isohkoja.

"double beds"
Hotellissa yövyimme Las Vegasissa.Vegasissa on melko edullisia hotelleita varsinkin, jos ajoittaa reissun viikolle. Me olimme siellä keskiviikosta lauantaihin eli hieman kirpaisi kukkaroa se yksi viikonloppuyö. Onneksi olimme saaneet yhden Hotels.com Rewards alennusyön ja saimme hyödynnettyä sen juuri Vegasissa. Kannattaa myös lukea tarkkaan veloittaako motelli / hotelli jotain lisämaksuja yöpymisestä. Matkan loppupäässä isoissa kaupungeissa (Las Vegas, Los Angeles) meille muistaakseni kertyi jotain tämmöisiä maksuja, mutta en enää muista tarkempaa mistä ne tarkalleen koostuivat. 

Olimme nostaneet jo Suomesta dollareita jonkin verran ja lisäksi molemmilla oli korotettu Visan luottorajoja. Käytimme siis sekä että käteistä ja kortteja. Jenkit ovat jäljessä korttiasioissa eli siellä ei kysellä maksettaessa pin-koodien perään niin kuin Suomessa lähes kaikkialla automaatit kyselevät. Kuittaus hoidetaan allekirjoituksella ja toisinaan katsoivat henkkarit. Käteistä on hyvä pitää mukana jo senkin takia, että saa ruokapaikassa annettua tippiä. Lähes kaikki majoitusyöt taisimme maksaa Visalla.

Yhdessä motellissa oli kattokruunu aulassa. Ei uskoisi edulliseksi motelliksi.
Meillä motelliyöt maksoivat arvioiden 60-120 dollaria / yö. Suosittujen nähtävyyksien lähellä ja isoissa kaupungeissa oli hieman kalliimpaa. Tämän tarkempaa yhteenvetoa en tee matkan majoittumisesta. Toki mielelläni vastaan, jos majoitukseen liittyen jäi vielä kysyttävää. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti