lauantai 31. lokakuuta 2015

Route 66: Labor Day

Meidän matkamme alusta muutaman päivän kuluttua Yhdysvalloissa vietettiin Labor Day:ta eli työn päivä. Päivä oli maanantai, mutta jo sunnuntaina törmäsimme pikkukaupunki Pontiacissa Labor Day paraatiin.

 

Pontiaciin saavuttuamme olimme todella hämmentyneitä, kun pääkadun varsi oli täynnä tuoleja, mutta kuitenkaan yhtään ihmistä ei näkynyt missään. Joidenkin pihoihin oli myös rakennettuna katoksia. Suuntasimme Pontiacin automuseoon, jossa ystävällinen museotäti kertoi, että noin tunnin kuluttua alkaisi paraati. Kuulemma monet varasivat jo yöllä parhaimmat paikat viemällä tuolinsa sinne. Hän myös mainitsi tavan olevan "very funny". Heh, meistäkin se näytti siltä, kun näimme kaupungin ilman yhtään ihmistä, mutta tuoleja oli merenä kaikkialla.


Pikku hiljaa tuolit ja kadut täyttyivät. Yhtäkkiä tuntui ihan kuin koko kaupunki olisi ollut liikkeellä. Oli melkoinen hellepäivä.. ja itsekin hieman toivoi, että olisipa ollut tuoli mukana. Onneksi löysimme varjoisan paikan, josta näki hyvin paraatin. Paraatissa oli mukana kuuluttaja, joka kertoi esillä olevasta kulkuvälineestä ja/tai mukana olevista ihmisistä.  

 

Paraatissa oli mukana niin vanhoja ajoneuvoja (esim. paloautoja, traktoreita) kuin uudempia autoja. Osassa "päätähtenä" oli auto ja osassa auton sisällä kulkeneet ihmiset (kaupungin avainhenkilöitä). Lisäksi paraatissa oli mukana politiikkaa, sillä kaupungissa oli tulossa vaalit.. eli mainontaa oli paljon. 


Paraatissa liikkuvat ihmiset heittelivät katsomaan tulleille lapsille karkkia ja tarroja. Melkoinen penkkarimeininki. :D Meidän edessä oli tyttö ja poika jotka kantoivat yhteiselle viltille melkoisen karkkisaaliin. Toiminta näytti niin "ammattimaiselta" ettei heillä tainnut olla ensimmäinen paraativuosi.

Toisen paraatin näimme varsinaisena Labor Day:na maanantaina Lincolnissa. Paraatijonossa oli mukana vanhoja autoja, paljon ihmisiä, paloautoja, työkoneita ja oli siellä paikallisen betonifirman betoniautotkin. Näky oli hieman huvittava, vaikka kieltämättä kyllähän työkoneet työnpäivän paraatiin sopivat.


Katsastimme Lincolnin paraatijonon, mutta emme jääneet enää tarkemmin seuraamaan paraatia (edelleen todella kuuma).

Oli hienoa nähdä miten jenkit juhlistivat juhlapäivää ja lisäksi ihastuin erityisesti Pontiacin pikkukaupunkiin. Kaupungissa oli hieno Pontiac automuseo ja lisäksi myös route 66 museo. Molempiin museoihin oli ilmainen sisäänpääsy.


Kaupungissa oli myös paljon isoja ja hienoja maalauksia. Minun mielestäni Pontiac oli ehkä jopa matkamme ihanin pikkukaupunki! Pontiac sijaitsee Illinoisin osavaltiossa noin 100 mailia Chicagosta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti