tiistai 27. lokakuuta 2015

Route 66: Muffler Men, alkumatkan ystävämme

Eräinä alkumatkan nähtävyyksinämme olivat Muffler Meninä tunnetut lasikuitujätit. Alkuperäisenä tarkoituksena näillä on ollut toimia asiakkaiden houkuttelijoina eli 1960-luvulla nämä olivat paikallisia mainoksia. Nykyään lähinnä turistit poikkeavat näiden ympärille poseeraamaan. Toki mekin pysähdyimme ja välillä hieman nauratti, kun hartaasti navigoimme, jotta näkisimme nämä hassut sedät. Toki olivat nämä näkemisen arvoisia. 

Gemini Giant
Gemini Giant on nimetty Gemini-avaruusohjelman mukaan ja tämä jätti pitää käsissä hopeista "rakettialusta". Päässä oleva avaruuskypärä taitaa muistuttaa enemmän hitsausmaskia. Gemini Giant on 30 jalkaa pitkä ja sijaitsee 1960-luvulla perustetun The Launching Pad Drive-In -dinerin pihassa. Tosin diner on tällä hetkellä suljettu. Tarina kertoo, että Launching Padin entinen omistaja maksoi Geministä vuosikymmeniä sitten $3500, mutta tällä hetkellä myytävänä oleva diner jättiläisineen maksaa kuulemma $650 000. Gemini ei ole myytävänä erikseen, vaikka suurin osa ostotarjouksista onkin kohdistunut juuri siihen. Gemini dinereineen sijaitsee pienessä 5000 asukkaan Wilmingtonin kylässä Illinoisin osavaltiossa. Wilmington ja tämä avaruussetä olivat meidän ensimmäisiä route 66 nähtävyyksiä ja näin ollen jättivät ihan erilaisen muiston mieliimme.

Sijainti: 
Gemini the Giant
810 E. Baltimore St.
Wilmington, IL USA

Hot Dog Man
Hot Dog Manilla oli alunperin kädessään kirves, kunnes 1965 muffler manin osti grillin omistaja.. ja näin ollen siitä tuli grillin maskotti hodari kädessä. Nykyiselle paikalle Hot Dog Man on siirretty vuonna 2003, kun route 66 suojelukunta osti patsaan, jotta perinne säilyisi ja patsas voisi jatkossakin ilahduttaa reitillä. Tämä Illinoisin Atlantassa sijaitseva jätti voisi kieltämättä olla aika pelottava maskotti kylälle alkuperäinen kirves kädessä. :D

Sijainti:
Hot Dog Man
Arch St.
Atlanta, IL USA

Lauterback Tire Muffler Man
Lauterback Tire Muffler Man sijaitsee Illinoisin Springfieldissä. Jätti koki kovia vuonna 2006, kun se menetti päänsä tornadolle. Onneksi herran pää löytyi, ja jätti saa edelleen edustaa Lauterbach Tiren edessä. Tämä Muffler man sijaitsee melko lähellä tietä eli kannattaa olla varovainen, kun ottaa kuvaa, ettei jää auton alle!

Sijainti:
Lauterbach Tire Muffler Man
1569 Wabash Ave.
Springfield, IL USA


Harmiksi vasta matkamme jälkeen löysin netistä myös kartan, johon oli muutama muukin jenkkien muffler men listattu: http://www.roadsideamerica.com/map/theme/86

Reitti-idea seuraavalle matkalle: Muffler Men route! :D Poikaystäväni ei näyttänyt innostuneelta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti