keskiviikko 14. lokakuuta 2015

Route 66: Chicago - Historic route begins


WOW, totesin, kun ensimmäisen kerran nousin junasta Chicagon keskustan kadulle. Muistan sen näyn, korkeimmat pilvenpiirtäjät mitä olen ikinä livenä nähnyt. Mietimme reittiä hotellille, mutta ennen kuin ehdimme sen enempää kännykästä karttaa kaivaa, niin jo eräs ystävällinen nainen tarjosi apuaan ja löysimme pikavauhtia hotellille. Chicago on muuten USA:n kolmanneksi suurin kaupunki New Yorkin ja Los Angelesin jälkeen.

Millenium Park
Päätimme viettää ensimmäisen yömme Chicagon keskustassa ilman autoa. Olimme varanneet keskustahotellin, jotta pääsisimme näppärästi kävellen kulkemaan keskustassa. Yöpaikan kanssa myös kävi hyvä tuuri, sillä saimme sen hyvinkin edulliseen hintaan hotels.comin alennuksella. Hotelli oli perussiisti ja hyvä. Sijainti ainakin oli loistava, ihan keskustassa.

Route 66 aloituskyltti löytyy Chicagon keskustasta, itse asiassa kyltti oli samalla kadulla missä meidän hotellikin. Olimme aika fiiliksissa kyltistä! Jee, reissu alkaa!


Chicagossa toimii metro ja se on rakennettu maan päälle. Metro jäi meiltä kokeilematta, mutta luin myöhemmin, että Chicagon metroverkosto on USA:n kolmanneksi suurin.

Michiganjärven rannalla
Perjantaina kiertelimme hieman keskustaa sekä kävimme syömässä deep dish -pizzaa, joka on paikallinen erikoisuus (muistutti piirakkaa). Aikaeroväsymys kuitenkin tainnutti meidät jo varhain, sillä -8 h sekä pitkä lento vaativat hyvin paljon energiaa. Aikaisin nukkumaan menon myötä heräsimme lauantaihin myös aikaisin. No, olipa koko aamuyö aikaa suunnitella reittiä ja kohteita. Loman toteutuminen oli ollut niin pitkään epävarma, että minulla oli hyvin epätodellinen olo heräillä Chicagon keskustasta.


Aamupäivällä kävimme Shedd Aquariumissa. Akvaario on todella iso, emmekä edes yrittäneet nähdä sitä kokonaan. Kaloja ja mereneläviä oli laaja valikoima ja erikoisuutena olisi saanut silittää kalaa. Aikomuksemme oli myös mennä Willis Toweriin, mutta kahden tunnin jonot olivat meille liikaa. Willis Tower on muuten USA:n toiseksi korkein rakennus ja maailman kolmanneksi korkein.

Shedd Aquarium
Willis Tower
Oli muuten hyvä muffinssi pikkuleipomossa!

Auton noudimme klo.14. Ensimmäinen ajotehtävä oli ajaa pois keskustasta, eikä sitä helpottanut Here Mapsin kieltäytyminen navigoimasta "ei signaalia". Pilvenpiirtäjät siis estivät navin toiminnan. Onneksi olimme hieman katselleet reittiä etukäteen eli tiesimme mihin suuntaan lähteä. Täydet pisteet poikaystävälleni, joka ajoi meidät rauhallisesti ulos suurkaupungista pilvenpiirtäjien keskeltä oudolla isolla autolla. Minä taisin vain täristä pelosta (ja jännityksestä) siinä vierellä.


Chicagosta tykkäsin kaupunkina hyvin paljon! Siellä tuntui olevan nähtävää ja mukava keskustan oloinen keskusta (sellaista ei ole kaikissa jenkkikaupungeissa). Myös järvi vaikutti ihanalta.. Uimarantaakin kuulemma löytyy vaikka ei ihan ydinkeskustasta. Voisin kuvitella meneväni sinne toistenkin vaikka vain lomamatkalle. Nähtävää varmasti riittäisi viikoksikin.

2 kommenttia:

  1. Näistä tulee niin ko0ti-ikävä..! Kivaa luettavaa. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jee! Mukavaa, kun pidät. :) Voin lähteä mukaan jos tulee liian ikävä.. ;)

      Poista