sunnuntai 22. marraskuuta 2015

Route 66: Sandhills Curiosity Shop in Erick

Poikaystäväni oli bongannut netistä Sandhills Curiosity Shop in Erick nimisen nähtävyyden, josta minä en tiennyt mitään.. eikä poikaystävänikään tainnut tietää juuri sen enempää kuin, että kyseessä oli arvostettu nähtävyys. Ajelimme kohteeseen, olihan se matkan varrella Oklahoman osavaltiossa Erickin kylässä aivan Texasin osavaltion rajan lähellä.


Paikka on Harleyn, oikean punaniskan, valtakunta. Siellä hän soitteli kitaraa ja odotteli turisteja. Kaikkea sai kuulemma kuvata, mutta en tainnut muistaa.. sillä nähtävää oli niin mahdottoman paljon. Harley kyseli elämästämme ja matkastamme. Hän esitteli kylttejään, joista vanhin, hänen lempparinsa, oli 1920-luvulta. Paikka oli aivan täynnä kaikenlaista Route 66 tavaraa ja muuta tavaraa menneiltä vuosikymmeniltä. Hieman pisti silmään, että tavaroiden väleissä oli puoliksi juotuja viinapulloja.

Itse talon isäntä, Harley

Otimme yhteiskuvia ja lopuksi hän kertoi, että lähellä on hänen kotinsa ja voisimme vielä poiketa siellä. Kävimme pihassa ottamassa kuvia.. ja mietimme, että mihin ihmeeseen olimme tulleet. Paikka oli ehdottomasti yksi matkamme persoonallisimmista.


Minulle tuli paikasta fiilis, että Harley taisi olla hieman yksinäinen. Hänen vaimonsa Annabella oli kuollut edellisenä vuonna. He yhdessä järjestivät meneviä tanssiesityksiä matkailijoiden iloksi. Me taisimme hieman yllättyä jo siitä Harleyn "hillitymmästä" menosta ja myöhemmin ajateltuna sinne olisi voinut jäädä pidemmäksikin aikaa vaihtamaan kuulumisia ja hämmästelemään sitä erilaisuutta.

Erickin kylä on muuten lähes autioitunut, Sandhills Curiosity Shopin toisella puolella oli pieni myymälä. Itse asiassa juuri sen myymälän tytöltä kävimme kysymässä, mitä hän tiesi Harleysista ja hän mainitsi varovaisesti, että mies on kylähullu ja hieman omalaatuinen. Kuulemma monet motoristit poikkeavat hänen luokseen. Sandhills Curiosity Shop on todella autenttinen ja näkemisen arvoinen. Toivoisin, että jokainen route 66 matkaaja pysähtyisi Harleyn maailmaan.

Osoite:
Sandhills Curiosity Shop in Erick
201 S. Sheb Wooley Ave
Erick, Oklahoma 73645 USA

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti