perjantai 20. marraskuuta 2015

Route 66: Cars on the Route - Autot-elokuvan jäljillä

Minulle Route 66 oli tuttu erityisesti Disneyn Autot-elokuvasta. Ehdoton pysähtymispaikka siis oli Galenan kylä Kansasin osavaltiossa. Route 66 kulkee kylän läpi.. ja kylä on kuin ilmetty Syyläri City!


Saavuimme kylään Route 66 reittiä Missourin osavaltion suunnalta. Heti ensimmäiseksi sen enempää kylän läpi ajamatta löysimme kohteemme eli Cars on the Route vanhan bensa-aseman.

 

Rakennus on vanha KanOtexin bensa-asema, johon on rakennettu Autojen innoittamana pieni myymälä ja diner-henkinen ravintola. Kaupan päälle paikassa sai melkoisen tietoiskun Autot-elokuvasta ystävällisen naisen toimesta tiskin takaa. Kuulemma heidän kylänsä ja autot pihassa olivat ensin ja sitten tuli Autot-elokuva. Eli Disney Pixar on inspiroitunut heidän autoistaan. Hän kertoi myös kylän ihmisistä, joista Autot-elokuvan autot olivat saaneet persoonallisia piirteitään, sekä lopuksi antoi oman ääninäytteensä ja kertoi olleensa mukana leffan lopussa. Lounastimme ravintolassa. Perusburgeri, mutta se riitti meille.. ja tottakai suosittelemme muillekin pysähtymistä. Tämän kaltaisia pikkupaikkoja kannattaa tukea. 


Galenan kaupungissa on aikoinaan asunut 30 000 ihmistä, mutta nykyään asukasluku on noin 3000. Kylänraitti muistutti siis autiokylää, vaikka ilmeisesti route 66 -matkailijoiden lisääntyminen on innostanut kunnostamaan kylän rakennuksia.


Minä tykkäsin kovin käydä Galenassa ja jalkautua Autot-elokuvan jäljille. Muistan, miten kuuma päivä oli, ja vei todella voimia olla edes hetki ulkona ilmastoidusta tilasta. Huh, onneksi Suomessa ei koskaan ole semmoisia helteitä.

Cars on the Route -osoite:
119 North Main Street
Galena, Kansas 66739 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti