keskiviikko 11. marraskuuta 2015

Route 66: Mizumoto Japanese Stroll Garden

Poikaystäväni oli ennalta bongannut netistä (taisi olla Tripadvisorista) japanilaisen puutarhan Springfield Missourissa.

Puutarha on osa Springfieldin kasvitieteellistä puutarhaa, joka on kokonaisuudessaan 7,5 hehtaaria. Mizumoton japanilainen puutarha on perustettu vuonna 1985 ja se sisältää suuren järven, sillan, meditaatiopuutarhan, teehuoneen ja perinteistä japanilaista puutarhamaisemointia. Puutarhaan on $3 sisäänpääsymaksu. Vierailustamme seuraavana päivänä Mizumotossa järjestettiin japanilainen tapahtuma ja näin ollen vierailupäivämme aamuna puutarhan aukeamishetkellä kukaan ei ollut lippuluukulla. Ystävälliset tapahtuman järjestäjät kuitenkin päästivät meidän sisälle eli saimme hyvin rauhassa kierrellä puutarhassa.

 

Puutarhan on perustanut japanilainen Yuriko Mizumoto Scott, joka saapui Yhdysvaltoihin vuonna 1950. Apua puiston kehittämiseen saatiin Springfieldin japanilaiselta sisarkaupungilta Isesakilta.


Puutarha oli tyylikäs ja hienosti tehty. Paikka oli yksi matkamme rauhallisimmista paikoista. Jollakin tasolla japanilainen puutarha kiehtoo minua.. Voipi olla, että joskus omaan pihaan rakentuu jotain samantyylistä, vähintäänkin monta kirsikkapuuta. Seuraavan päivän tapahtumaan (jonka nimeä en mitenkään enää saanut mieleeni) olisi ollut kiva myös jäädä, mutta valitettavasti tie kutsui meitä jo eteenpäin.


Osoite:
Mizumoto Japanese Stroll Gardens
2400 S. Scenic
Springfield, MO 65802
Ennen vierailua aukioloajat kannattaa tarkistaa netistä:
http://www.parkboard.org/984/Mizumoto-Japanese-Stroll-GardenEi kommentteja:

Lähetä kommentti