lauantai 14. marraskuuta 2015

Route 66: Yleisiä asioita osa 4. matkamme matkaoppaat

Lonely Planet Route 66 Road Trips -kirja
Tilasimme kirjan Adlibriksestä. Kirja on edullinen (12€) ja uusi (julkaistu kesäkuussa 2015). Koko myös on kompakti. Enemmänkin tietoa voisi kirja sisältää, mutta on siinä ne tärkeimmät nähtävyydet. Kirjan selaaminen vaati myös hieman enemmän tarkkaavaisuutta, sillä sama reitin kohta oli useammassa kohdassa kirjaa. Jonkin verran bongattiin kirjasta nähtävyyksiä ja ravintoloita. Kirja on melko pintaraapaisu, mutta parempi kuin ei mitään.

The Ez66 guide for travelers 3rd edition -kirja (written and illustrated by Jerry McClanahan)
Kirja on Amazonissa kärkipäässä route 66 -kirjoista. Tilasimme sen huuto.netin kautta, mutta emme juuri sitä käyttäneet. Muutaman kerran avasimme kirjan, kun kadotimme reitin ja etsimme nimenomaan route 66 -reittiä kylien ja kaupunkien keskellä. Meidän mielestämme tämä kirja on tarkoitettu enemmän juurikin matkalla luettavaksi / selattavaksi (me emme saaneet kirjasta juuri mitään irti, kun luimme sitä kotona). Kirja on siis hieman tavallisesta poikkeava mm. kuvitus on lähinnä luokkaa mistä tienhaarasta kannattaa kääntyä.

Top 10 Los Angeles -kirja
Ostimme Suomesta Los Angeles matkaoppaan, sillä koimme Losin niin isoksi paikaksi, että tarvitsisimme siihen erillisen oppaan. Opas oli kyllä hyvä ja melko paljon selasimme tätä Losissa ollessamme.

Road Guide USA 1:3800 000 -kartta
Meillä oli mukana myös Yhdysvaltojen iso tiekartta. Muutaman kerran taisin karttaa avata, mutta melko vähälle jäi käyttö. Kartta oli kyllä hyvä varmistus siltä varalta, ettei puhelimen kartat syystä tai toisesta toimi.

Oma matkaopas
Poikaystäväni kokosi oman pienen matkaoppaan meille, johon oli listattu huomioita, nähtävyyksiä, majoituspaikkoja hintatietoineen sekä ruokapaikkoja. Tätä taisimme käyttää kaikista eniten, sillä siihen oli seulottu valmiiksi meitä kiinnostavat jutut. Kannattaa varata listan tekemiseen reilusti aikaa (poikaystävälläni taisi mennä useampi kuukausi). Toki omasta matkaoppaasta voi tehdä juuri niin laajan tai suppean kuin haluaa ja sitä voi täydentää vielä matkalla. Monet listaamme päätyneet kohteet löytyivät www.tripadvisor.fi -sivuston kautta.

Blogit
Luimme ennen matkaa myös mm. näitä blogeja ja matkakertomuksia:
http://www.olivialehti.fi/nelliinan-vaatehuone/tag/route-66/
http://roadtripus2012.blogspot.fi/
http://automatkallaamerikassa.blogspot.fi/
http://2010roadtripusa.blogspot.fi/
http://www.offexploring.com/samiriekki/blog
Nämä löytyivät ihan googlettamalla.

Läppäri mukana
Motelleissa oli tosiaan lähes poikkeuksetta ilmainen wifi ja meillä oli tietokone mukana.. eli matkaoppaanamme toimi myös internetti. Suosittelen lämpimästi läppärin mukaan ottamista matkalle. Meille se oli tärkeä väline yöpaikkavarauksien kanssa, etsimme sieltä tietoa ja hoidimme me myös nettipankkiasioita. Voisihan ne hoitaa älypuhelimellakin, mutta vaivattomampaa mielestäni se on hieman isomman näytön (ja näppäimistön) kanssa.

 
Näiden oppaiden turvin me selvisimme reissusta. Toivottavasti nämä merkinnätkin voisivat olla jonkin oppaana tai edes hieman avuksi. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti