maanantai 23. marraskuuta 2015

Route 66: Devil's Rope Museum, matkamme omalaatuisin museo

Pysähtelimme päivittäin useamman kerran eri nähtävyyksissä ja paikoissa, vähintäänkin syömään ja katsomaan maisemia. Route 66 museoita näimme useampia, muitakin museoita vaihtelevasti. Välillä nähtävyydet olivat luokkaa "maailman isoin keinutuoli", joka jaksoi naurattaa vielä pitkän aikaa. Olen yrittänyt poimia tänne blogiin niitä mieleenpainuneimpia nähtävyyksiä. Vähän harmittaa, että olen joutunut jonkin verran seulomaan aiheita, sillä aika ei riitä kaikkeen tai muuten kirjoittaisin näitä merkintöjä vielä vuodenkin kuluttua (ehkäpä jotain vielä kirjoitankin).


Yksi omalaatuisimmista museoista johon poikkesimme, oli Devil's Rope Museum eli piikkilankamuseo. En uskonut ennen kuin näin, että kyseessä ihan ihka oikeasti oli kokonainen museo piikkilangoista. En myöskään ennalta uskonut, että aihe voisi olla niin monipuolinen.


Piikkilangan on kehittänyt Joseph Glidden vuonna 1874. Piikkilangan kehittäminen oli Gliddenille todellinen miljoonan dollarin idea ja sitä mainostettiin mainoslauseella "Cheaper than dirt and stronger than steel". Piikkilangan myötä karjat ja biisonit eivät enää voineet liikkua vapaasti yli tasankojen, uusi elämäntapa oli syntynyt ja villi-länsi oli kesytetty. Uusi keksintö sai kuitenkin vastarintaa ja vuosien saatossa se on kohdannut lukuisia taisteluita.


Ymmärtääkseni piikkilankojen kerääminen on ollut jenkeissä jonkinlainen harrastus ja sen tiimoilta museo on perustettu. Edelleenkin harrastajat järjestävät huutokauppoja, jotka ovat suosittuja ja ilmeisesti ulkomailta saakka sinne saapuu osallistujia. Sanotaankin, että piikkilanka, joka ennen erotti kansaa, saattaa nykyään kansaa yhteen. 


Museossa on lukuisia piikkilankalajiketta, kukin ainutlaatuisia. Se paikka kyllä veti hiljaiseksi. Kaikesta sitä onkin museo laitettu pystyyn.   

Museoon on ilmainen sisäänpääsy.

Osoite:
Devil's Rope Museum in McLean
100 Kingsley Street
Mclean, Texas
Aukioloajat: www.barbwiremuseum.com/ 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti