lauantai 21. marraskuuta 2015

Route 66: Oklahoman eläintarha

Yleensä tykkään käydä matkoilla eläintarhassa tai muuten nähdä paikallisia eläimiä. Mietimme pitkään, mihin eläintarhaan menisimme. Jenkeissa on "drive-in" tarhoja, joihin todellakin saa ajaa omalla autolla villieläinten keskelle. Olimme lukeneet niistä kauhukertomuksia miten "hieman" kesyyntyneet eläimet hyppäävät tyyliin ikkunasta sisälle herkkujen toivossa.. joten päätimme, että autoeläintarhat jäävät meidän osaltamme väliin. Olisihan sekin ollut hieno kokemus, vaikka varmasti meidän tuurillamme olisimme hetken kuluttua kuitenkin olleet soittamassa (..taas..) Hertzin "emergency roadside assistance" numeroon miten seepra söi auton peilin. Joo, ei kiitos.


Eläintarhaksemme valikoitui Oklahoma Cityn eläintarha. Yövyimme Oklahomassa, joten suuntasimme eläintarhaan heti arkiaamuna. Melko nopeasti niissä helteissä oppi, miten kannattaa lähteä ulkokohteisiin mielellään aamulla, jotta yhtään jaksaa liikkua ennen kuin pahin helle iskee päälle. Eläintarhan suuntaan kääntyi aika monta muutakin autoa ja ovella näimme todella pitkän jonon. Jono (meidän onneksemme) ei kuitenkaan ollut lippuluukulle, vaan jonnekin vip-tiskille. Ilmeisesti samana päivänä oli ilmainen sisäänpääsy jollain kortilla tai muuten, jos oli lapsia mukana (näin päättelimme, sillä todella monella oli vaunut ja useampi lapsi mukana). Me maksavina asiakkaina pääsimme suoraan sisälle ilman sen kummempia jonottamatta.


Aikaa eläintarhan kiertämiseen meillä meni useampi tunti. Alue on siis todella laaja. Oli kuitenkin kiva käydä paikallisessa eläintarhassa. Oma lempparini taisi olla muurahaiskarhu, jota en ollut aikaisemmin nähnyt livenä. Eläimiä oli hyvin laajalti.. Yllä olevissa kuvissa on vain pintaraapaisu.

Vielä loppuun vinkki ruokapaikasta. Oklahoma Cityn keskustassa (lyhyen automatkan päässä eläintarhasta) on tosi hyvä diner nimeltään Tucker's onion burgers. Tämän ruokapaikan bongasimme Lonely Planetin Route 66 Road Trips -kirjasta.Hamppari oli tosi maukas (paremman makuinen kuin näköinen), ehkä yksi matkamme kärkipäästä. Hieman harmitti, etten huomannut sanoa ei jalopenoille.. ja ne jalopenot olivatkin sitten tulisimmat mitä olin ennen syönyt (vaikka purasin vain hiukan yhtä pientä palasta). Kannatti kuitenkin poiketa ja voisin suositella sitä Oklahoma Cityn ruokapaikkana.

Oklahoma Zoo -osoite:
2000 Remington Place
Oklahoma City, OK 73111
www.okczoo.com/

Tucker's Onion Burgers: www.tuckersonionburgers.com/

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti