lauantai 12. joulukuuta 2015

Route 66: Yleisiä asioita osa 5. ruoka

Ennen matkaa tiesin jenkkien ruokavaliosta jonkin verran, mutta silti en osannut kuvitella, että se olisi niin erilainen kuin meillä täällä.


McDonald's löytyy lähes joka kylästä. Hämmästelimme sitä määrää, joten meidän piti matkalla googlettaa, että jenkeistä löytyy yhteensä yli 14300 McDonald'sia. Se on iso määrä se.. ja siihen päälle vielä Burger Kingit, KFC:t, Taco Bellit, Inn&Out burgerit, Hardee'sit, Jack in the Boxit, Wendy's, Sonic yms. Ei siis ole pulaa ruokapaikoista, varsinkin jos hamppari on ihan ok. Kyllä sitä hampparia jaksoi mussuttaa ihan kiitettävästi, mutta yleensä meidän tavoitteenamme oli löytää jotain muuta ruokaa ja yrittää välttää ainakin ranskalaisia, joita tuli korvista ulos kolmen viikon reissulla.


Poikaystäväni oli ennakkoon listaillut hyviä ravintoloita ja niistä monesti löysimmekin hyviä vaihtoehtoja ketjuburgereille. Toki matkaopaskirjoista löytyi muutamia lisää. Söimme siis burgereiden lisäksi pihviä, pastaa, pizzaa, quesadilloja jne. Erityisen mukavaa oli kokeilla paikallisia pikkupaikkoja.

Mac & cheese lisäkkeenä.
 
Yhdessä ravintolassa sai vaihdettua ranskalaiset hedelmiin. Se oli oikein mieluisa vaihto.
Veggie Grill oli maukas uusi tuttavuus! Erityispisteet heidän itse valmistamalleen mansikkamehulle, joka oli ihan mielettömän hyvän makuista.
Route 66 varrella olevista kylistä ja kaupungeista saa siis tosi hyvin ja helposti ruokaa. Jos ajaa Interstatea (joka ohittaa kylät ja kaupungit) niin siellä on säännöllisin väliajoin Food Exit, josta poistuessaan löytää pari kolme hampparipaikkaa. Emme siis todellakaan poteneet nälkää matkalla. Ruokapaikkoja löytyi hyvinkin helposti.


Useimpiin motelleihin kuului aamupala. Siltä ei tosin kannata liikoja odottaa ja täytyy myöntää, että ekoina aamuina hetken mietin, että miten rakennan siitä aamupalan. Kahvikone löytyi ja appelsiinimehua sekä taikamurot, vohvelipiste ja jotain vaaleaa leipää tai pullaa. Myös munakasta ja pekonia oli useimmissa paikoissa. Hedelmiä (lähinnä banaania) ja jogurttia näkyi toisinaan. Leikkeleitä, kasviksia ja juustoja ei näkynyt kertaakaan. Yleensä leivänpäälle oli varattuna voita tai suklaalevitettä. Yhdessä motellissa oli tarjolla hunamelonin palasia - ja voi että miten hyviltä ne maistuivatkaan! Yritimme soveltaa aamupalasta terveellistä, mutta se oli toisinaan melko haasteellista, kun munakas maistui oudolle ja jogurttiin oli laitettu puolet purkista sokeria. Aina en jaksanut edes yrittää ja sorruin aika usein aamupalalla vohveleihin ja muroihin. Vohveleiden päälle oli tottakai vaahterasiirappia. Omnom. :P

Tämä vohvelikone löytyi monesta motellista. Jos tätä ei ollut, niin vaihtoehtoisesti oli lättykone. Ensimmäisenä aamuna luulin taikinakonetta mehuautomaatiksi. :D Sieltä siis sai otettua kuppiin taikinan ja koneella sai oman vohvelinsa itse paistaa.
Niissä yöpaikoissa, joissa aamupalaa ei ollut, niin hyödynsimme läheistä aamupalatarjontaa. Aika usein se oli juurikin jonkun pikaruokaketjun aamupala. Jenkeissä on todella yleistä syödä aamupalaa muualla kuin kotona ja jo heti aamusta pikaruokaravintoloiden autokaistoille oli ruuhkaa. Osa pikaruokapaikoista houkutteli asiakkaita sillä, että tarjosivat aamupalaa 24h eli sieltä sai sen aamupalan vaikka olisi heräillyt myöhemminkin. Koomista oli yrittää vaihtaa aamupalaan kuulunut limu maidoksi tai tuoremehuksi ja kassa ilmoitti, että se veloittaa siitä lisämaksua. No, maassa maan tavalla ja aamupalaksi kokista. :D


Limsoista puheenollen, matkalla tuli juotua niitä aika paljon. Olihan se tosi edullista. Harvemmin kaupoissa oli myynnissä vain yhtä pulloa vaan yleensä se oli useampi pullo tai koko tölkkilaatikko. Alkumatkasta ostimme takapenkille 12 tölkin kirsikkakokistölkkiboxin kolmella dollarilla. Samalla rahalla ei taida Suomessa saada edes kahta tölkkiä. Ravintoloissa kuuluu limumukiin ilmainen täyttö.. eikä ravintoloista saa niin pieniä limumukeja kuin Suomesta. Osa pikaruokaketjuista mainosti 100 limun valikoimaa - eli kyllä se juomakin on yksi asiakkaiden houkuttelija.

Tässä automaatissa oli valikoimaa vähän enemmänkin.
 Törmäsimme matkalla myös ruoka outlettiin, josta ostimme muutamalla dollarilla 9 litraa vettä. Heh, siellä tosiaan oli ruoka alennuksella.


Me söimme kaikki ateriat ulkona. Yritimme valikoida melko edullisia paikkoja. Yleensä hintahaarukka oli ruoat ja juomat kahdelle noin 25 dollaria. Halvimmillaan taisimme saada ruoat ja juomat kahdelle jopa alle 10 dollarin hintaan. Se on todellakin edullisempaa kuin Suomessa.

Tarjoilivat odottavat tippiä ja se pitää muistaa jättää pöytään tai tiskin tippiboxiin. Välillä näki miten tarjoilijat tekivät kaikkensa palvelun eteen ja sitä oli ilo huomioida tipillä. Alkumatkasta yksi tarjoilija kiinnostui meidän kotimaastamme ja pois lähtiessämme hän toi meille laatikossa leipää mukaan. Se oli muutenkin aika erikoinen ravintola, sillä ikkunoiden edessä oli mustat verhot ja olimme hyvin epävarmoja saisiko sieltä rakennuksesta ruokaa ollenkaan. Ravintola kuitenkin löytyi, kun käveli ensin kaupan läpi, jossa oli myynnissä hirmuinen määrä joulukoristeita, vaikka oli syyskuu. Ravintolaa oli melkein joka pöydässä asiakkaita ja ruoka oli oikein maittavaa.


Kävimme toki myös paikallisissa ruokakaupoissa. Niihin mennessä kannattaa olla tarkkana, sillä aina kaikista ei saa sen kummempaa ruokaa kuin juomia ja herkkuja. Toki on olemassa myös niitä hypermarketeita, joista löytyy kaikki ja vähän enemmän mitä voi kaupasta tarvita.

Jälkiruokana ihastuin erityisesti pirtelöihin. Hauskinta oli, kun pari kertaa saimme ravintolasta pirtelömukillekin ilmaisen täytön eli oikeasti samalla rahalla sai kaksi pirtelöä. 

 
Söimme kerran pizzabuffetissa, jossa oli jälkiruokanakin pizzaa oreoilla, suklaalla, pullalla jne. Se todellakin oli siis pizzapuffetti.
 
Cheesecake Factoryn juustokakut <3
Pidimme koko ajan autossa mukana jotain pikkusyötävää ja erityisesti juotavaa jo siltäkin varalta, jos auto hajoaa keskelle ei mitään. Parempi ennakoida kuin olla ongelmissa.


Maassa maan tavalla ja kai sitä lomalla on lupa hieman herkutella. Pari lisäkiloa kertyi, mutta olen yrittänyt karistaa ne mielestäni. Matka oli huippu! Kotona perus kotiruoka onkin maistunut taas oikealta gourmet ruoalta. ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti