lauantai 5. joulukuuta 2015

Route 66: Cadillac Ranch - "a tribute to America’s best automobile"

Heti Amarillon keskustan ulkopuolella sijaitsee Cadillac Ranch "a tribute to America’s best automobile". Taideteoksen on pystyttänyt vuonna 1974 Ant Farm niminen taiteilijaryhmä.


Tarvittavat autot hankittiin yksityisiltä myyjiltä ja käytettyjen autojen kaupoista parissa viikossa. 10 Cadillacin keskihinnaksi tuli noin $200 kappale, joten kovin kalliista taiteesta ei ollut kyse. Etenkin kun miettii kuinka merkittävä nähtävyys Cadillac Ranchista lopulta tuli. Luulisin, että lähes kaikki route 66 -matkaajat poikkeavat ihailemassa omituista autoriviä.


Vuonna 1997 Cadillacit irroitettiin niiden alkuperäiseltä pellolta, ja siirrettiin nykyiseen paikkaan I-40-moottoritien varrelle. Syynä tähän muuttoon oli Amarillon kaupungin laajentuminen, eli käytännössä autot taisivat olla liian arvokkaan rakennusmaan tiellä.


Cadillaceja saa spreijata vapaasti ja spreijatuilta ne todellakin näyttävät! Ehkä juuri se spraymaali on autoja koossa pitävä voima. Otimme kuvat ja ihastelimme autoja. Onhan se näkemisen arvoinen nähtävyys: keskellä peltoa Cadillacit pystyssä!


Nähtävyys sijaitsee Amarillon jälkeen route 66 varrella. Jos kuitenkin poistut Amarillosta moottoritietä I-40 pitkin niin exit-60:stä ulos, sen jälkeen käänny vasemmalle sillan alle, heti perään vasemmalle ja aja moottoritien veressä menevää tietä hetken matkaa takaisin päin kohti Amarilloa. En tarkkaan muista noudatimmeko itse täysin tätä ajo-ohjetta, mutta löysimme kuitenkin perille. Nähtävyyden lähelle tien varteen saa pysäköityä auton.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti