maanantai 21. joulukuuta 2015

Route 66: Hoover Dam

Tässä vaiheessa matkaa tuntui, että huikeita nähtävyyksiä oli päivittäin. Enää oli vaikeaa listata mielessään mikä oli ollut hienointa, kun kaikki tuntui niin uskomattomalta. Hoover Damille poikkesimme matkalla Las Vegasiin. Hoover Dam ei siis ole route 66 tien varrella, vaan selkeästi reitiltä poikettava kohde.


Hooverin pato on Yhdysvaltain kuuluisin pato ja se on saanut nimensä presidentti Herbert Hooverin mukaan. Pato sijaitsee Arizonan ja Nevadan rajalla Coloradojoessa. Padon rakennustyöt aloitettiin vuonna 1931 ja pato oli valmistuessaan vuonna 1936 ensimmäinen suuri kokonaan betonista rakennettu pato Yhdysvalloissa. Hoover Dam on 221 metriä korkea ja 379 metriä leveä. Sen paksuus juuresta on 201 metriä ja harjalta 14 metriä. Betonia patoon kului 3,4 miljoonaa kuutiometriä. Padon juurella olevassa voimalaitoksessa on 17 turbiinia, joiden yhteenlaskettu maksimiteho on 2080 megawattia. Yli puolet energiasta menee Etelä-Kaliforniaan, loput jaetaan Nevadan ja Arizonan kesken.


Minulla on korkeapaikan pelko, joka oli melkoisessa siedätyshoidossa Grand Canyonin jälkeen Hoover Damilla.


Minuun myös teki vaikutuksen silta, jota pitkin ajoimme, jotta pääsimme Hoover Damille. Sillalle pääsi myös kävelemään ja sen näki hienosti Hoover Damilta. Meidän vierailumme aikaan sillalla tuuli tosi kovaa eli sai todellakin pitää kiinni kamerasta.


Löysin sillan teosta videon YouTubesta. Ainakin näin insinöörin silmin näyttää tosi hienolta. :DHoover Damille järjestetään kierroksia, joissa pääsee tutustumaan myös padon sisäosiin tarkemmin. Luimme etukäteen netistä, että kierrokset ovat hyvin suosittuja ja jos niille haluaa, niin kannattaa lippu ostaa etukäteen tai olla paikalla heti aamulla. Meille riitti tällä kertaa nähdä pato ulkoa päin - jo niin se oli hyvinkin vaikuttava nähtävyys. Hoover Damilla on muuten muutaman dollarin maksava parkkihalli pihassa, johon saa ihan hyvin parkkeerattua auton vierailun ajaksi. Etukäteen siis pohdimme tätä pysäköintiä, mutta onneksi se oli hyvin hoidettu.

Lisätietoja Hoover Damista: http://www.usbr.gov/lc/hooverdam/

2 kommenttia:

  1. Wou mitä maisemia, jälleen! Ja varmasti ihan mielettömiä muistoja koko tuolta reissulta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentista Marie! Todellakin on ihan mielettömiä muistoja. Välillä mietin, että oliko koko matka edes totta, kun kaikki lopulta kävi niin nopeaan. :D

      Poista