lauantai 30. tammikuuta 2016

Route 66: Paramount Pictures

Hollywoodin osalta pitkään mietimme elokuvastudioissa vierailua. Universal Studiot on se The paikka, mutta Disneylandin jälkeen meitä ei enää erityisemmin innostanut laitteissa jonottaminen ja toinen hieman kalliimman puoleinen turistirysä helteellä. Universal Studioissa on siis studioiden lisäksi myös huvipuistolaitteita.

Sen sijaan bongasimme netistä Paramount Pictures Studiot, jotka sijaitsevat melko lähellä Hollywoodin keskustaa. Paramount Picturesin kierrokselle pitää etukäteen ostaa netistä liput. Etukäteen pitää siis tietää saapumisaika, eli liput on korvamerkitty tietylle kierrokselle. Paramounthiliput maksoivat myös arvioiden puolet vähemmän kuin Universaliliput.

Matkalla Studioille pysähdyimme Hollywood Forever -hautausmaalla, joka sijaitsee Paramount Picturesin kanssa samassa korttelissa. Hautausmaa oli aika jännä paikka. Kuvittelin ennalta, että törmäisin edes etäisesti tuttuihin nimiin, mutta sinne olikin haudattu lähes tulkoon vain venäläisiä. Hautausmaalla oli kuitenkin tosi kaunista. Meitä vain kiusasi helle.. eli kävely tuotti sen takia hieman ylimääräisiä ponnisteluja, joten emme kiertäneet kuin 1/4 paikasta.
Kierros Paramountin studioilla kesti 2 tuntia ja meitä oli yhden oppaan mukana kuuden hengen ryhmä. Saimme kaulaamme vierailijapassit. Oppaan mukana kiertäminen oli pakollista eli sooloiluun ei ollut varaa. Plussaa oli ettei tarvinnut jonotella, kun liput oli ennalta varattuja.


Kuulimme oppaaltamme miten Hollywoodissa ei juurikaan kuvata enää elokuvia verotuksellisista syistä. Studiolla siis edelleen kuvataan, mutta lähinnä tv-sarjoja. Elokuvat tehdään muissa ympäristöissä. Pääsimme kierroksella näkemään kulisseja, joissa oli kuvaukset kesken, mutta ikävä kyllä juonisalaisuuksien takia niissä ei saanut kuvata.

Luettelo Paramount Picturesin elokuvista
Luettelo Paramount Picturesin televisio-ohjelmista


Yksi penkeistä, joka oli ollut mukana Forrest Gumpin kuvauksissa

Kuljimme aluella isolla golf-autolla. Opas oli kuskina ja yhdessä vaiheessa hän ajoi pienen kolarin, kun yritti liian pienestä välistä ajella läpi. Oppaalla oli mukana kierroksella tabletti, jolla hän näytti pätkiä Paramountin studiolla kuvatuista leffoista ja kertoi yksityiskohtia missä ja miten niitä oli tehty - varsin mielenkiintoista!

Studioilla oli kaupunkikulissit niin Chicagolle kuin New Yorkillekin mm. Indiana Jonesia on kuvattu täällä! 
Tämän parkkipaikan pystyi tarpeen tullen muuttamaan järveksi ja taustalla olevan seinän saamaan koneella haluamakseen maisemaksi.

Paramountin studioilla oli tosi kiva käydä ja kierros tuntui henkilökohtaiselta. Universalin Studioista minulla ei ole kokemusta, mutta lukemani perusteella Universal Studiot on oiva paikka nimenomaan lapsiperheille ja Paramount Pictures sopii enemmän aikuisille. Paramount-kierroksesta kannattaa ottaa kaikki irti kyselemällä oppaalta lisää. Meidän opas oli ainakin hyvin ammattitaitoinen ja valmeutunut vastaamaan lähes kaikkeen. Tunsimme saavamme rahoille vastinetta.

Matkan jälkeen olenkin aina ennen leffaa tarkistanut sattuisiko kyseessä olemaan Paramountin tuotantoa. :) 

Lisätietoja:
www.paramountstudios.com/
Liput etukäteen:
www.paramountstudiotour.com/

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti