lauantai 23. tammikuuta 2016

Route 66: Hollywood

Hollywoodissa majoituimme Mama Shelter -hotellissa. Halusimme löytää keskeisen majapaikan ja näin ollen päätimme kokeilla tätä (ei niin halvimmasta motellipäästä olevaa) yöpaikkaa. Hotelli on uudehko ja täällä törmäsimme matkamme ensimmäisen kerran pussilakanaan. Kieltämättä parin viikon lakanakerroksen välissä nukkumisen jälkeen pussilakana tuntui hyvin miellyttävältä. Hotellissa testasimme ensimmäisen kerran "valet parking" eli meidän puolestamme hotelli hoiti auton pysäköinnin. Hieman meitä epäilytti jättää auto vieraan ihmisen hoteisiin, mutta ihan hyvin se lopulta toimi. Hotellihuoneen hintaan ei kuulunut aamupalaa ja hotellin oma aamupala oli sen verran hintava, että ruokapuolta emme hotellin osalta kokeilleet. Ravintolassa vaikutti kuitenkin koko ajan olevan ihmisiä eli ilmeisesti paikka on ainakin suosittu.

Olipa tyylikäs ja omaperäinen katto hotellin aulassa ja ravintolassa!
Huoneestamme löytyi pari leffan käsikirjoitusta, olimmehan Hollywoodissa.
Hollywoodin keskusta on oikeastaan aika pieni. Pääkatu on Hollywood bulevardi, jonka varrella on mm. Walk of Fame, Dolby Theatre ja TCL Chinese Theatre. Kiertelimme kävellen keskustassa. Julkkiksia ei nähty.. taisivat olla kodeissaan Beverly Hillsillä?

Hollywood bulevardilta näkyy kukkuloille
Dolby Theatre
Dolby Theatren edestä löytyy monien näyttelijöiden käden- ja jalanjäljet ikuistettuina.

Walk Of Famea pitkin tottakai kävelimme ja bongailemassa tähtiä. Tähdet on ripoteltu parin kilometrin matkalle eli siinä jonkin verran on kiertämistä.


Koska Hollywoodissa olimme, niin päätimme käydä elokuvissa. Elokuvateatteriksemme valikoitui El Capitan Theatre ja elokuvaksi Aladdin. Olimme aamunäytöksessä eli saimme olla siellä melkein kaksistaan. Näytös oli tarkoitettu lapsille eli ennen esitystä lavalla pomppi Lampunhenki. Olihan se meillekin ihan viihdyttävä osa show'ta. ;) Tykkäsin Aladdinista tosi paljon! Oli upeaa päästä katsomaan sitä niin hienossa teatterissa. Taisinpa minä hieman herkistyäkin, kun Aladin ja Jasmine lensivät matolla ja taustalla toi "A Whole New World".


El Capital Theatre sijaitsee Hollywood bulevardin varrella. Teatteri on avattu ensimmäisen kerran 1920-luvulla ja sitä kutsuttiin "Hollywood's First Home of Spoken Drama". Vuosien saatossa teatteria on useampaan kertaan myyty, uudistettu ja päästetty rähjääntymään. Vuonna 1989 Disney osti teatterin itselleen ja sanotaan Disneyn käyttäneen teatterin kunnostukseen 14 miljoonaa dollaria. Teatteri on kyllä todella upean näköinen ja harvoin sitä pääsee katsomaan elokuvaa noin upeaan ympäristöön. Teatterissa on siis myös iso parvi, jossa me istuimme. Monet show't sisältävät myös näyttelijöitä.


Sattumoisin päädyimme syömään VeggieGrilliin. Tuo mansikkamehu oli ihan mielettömän hyvää! Se oli heidän itse tekemää ja join sitä vähän liikaa (ilmaisten santsimukien ongelma), kun jäin niin koukkuun siihen taivaalliseen makuun. Myös kasvisannoksemme oli ihan ok, samoin kuin jälkkäriksi nautittu porkkanakakku. VeggieGrill on ketju eli niitä ravintoloita löytyy myös muualta Jenkeistä. Hollywoodissa oli muuten ehkä matkamme vaikeinta löytää kivoja ruokapaikkoja.


Amoeba music on myös ketju ja jenkkien suurin indie-levykauppa. Poikaystäväni oli tästä kaupasta hyvinkin innoissaan, vaikka löysin minäkin sieltä levyn, itseasiassa Aladinin soundtrackin. :D


Kokonaisuutena Hollywood oli meille pieni pettymys. Paikka oli pieni ja hieman rähjänen (se ei tosin tule näistä kuvista ilmi). Toki siellä kannattaa poiketa, mutta meidän neuvomme on, että kaiken ehtii nähdä yhdenkin päivän aikana ellei nyt välttämättä halua siellä yöpyä.

Hollywoodissa kävimme myös vielä Paramount Picturesin studioilla, mutta siitä teen ihan oman merkinnän.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti