sunnuntai 17. tammikuuta 2016

Route 66: Mulholland Drive

Anaheimista suuntasimme Hollywoodiin. Ensimmäinen Hollywood-kohteemme oli Mulholland Drive eli Santa Monican vuorilla kiemurteleva tie. Tie on esillä monissa elokuvissa, lauluissa ja romaaneissa ja tie on nimetty insinööri William Mulhollandin mukaan.


Here Maps ilmoitti "ei signaalia" keskellä Hollywoodia ja sen jälkeen suunnistaminen kohti vuoria olikin aika mielenkiintoista. Jotenkin ihmeen kaupalla kuitenkin pääsimme oikealle tielle ja yhtäkkiä huomasimme olevamme Mulholland Drivellä. Vuorilla on korkeutta eli kaasua saa painaa ihan kunnolla, jotta ylös pääsee. 


Ylhäällä vuorilla oli todella hulppean näköisia kartanoita. Yllä olevassa kuvassa oleva taisi olla Disneyn omistuksessa (jos oikein opaskirjaa tulkitsimme). Monet kartanonpihat ovat vain todella aidattuja ja suojattuja eli lähellekään taloja on vaikeaa päästä.

 
Pysähdyimme näköalapaikoille (jotka tosin oli todella huonosti ennalta merkattu ja ne huomasi yleensä vasta ihan kohdalla). Enemmän se Mulholland Drive juttu taisi olla se ajaminen. Tie oli todella mutkainen. Istuin etupenkillä ja silti minun tuli huono olo. Taisin siis tuntea enemmän helpotusta, kun vihdoinkin pääsimme sieltä pois. Poikaystäväni sen sijaan oli ihan fiiliksissä, kun kerrankin sai käännellä rattia hieman enemmän - sellainen tosielämän rallipeli ilman kiirettä. ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti