sunnuntai 9. heinäkuuta 2017

Kevätmatka Saksassa: Serengeti Park

Serengeti park sijaitsee noin tunnin ajomatkan päässä Bremenistä. Kyseessä on siis eläinpuiston ja huvipuiston yhdistelmä. Eläinpuiston puolella saa liikkua myös omalla autolla ja tämä oli myös ilmeisen suosittua, sillä oman auton käyttäjiä oli jonkin verran porteilla jonossa. Me valitsimme kuitenkin bussikierroksen, vaikka sille oli erikseen lisämaksu. Valintaamme vaikutti turvallisuus, ettei tarvitsisi jälkikäteen selitellä autovuokrafirmalle mistä ne leijonan raapaleet ovat tulleet auton konepellille. Osa eläimistä oli jonkin verran kesyjä ja matkalla näimme muutaman kerran miten kirahvin kaula oli taittuneena henkilöauton ikkunasta sisälle, mahdollisesti söi jonkun eväät kierroksen lomassa. Bussikierrokseen kuului selostus, mutta vain saksaksi, joten emme ymmärtäneet siitä sanaakaan. Ainoa asia mikä kävi selväksi oli, että informaatiota oli paljon, koska oppaana toiminut bussikuski selitti koko matkan ajan taukoamatta.. eikä se kierros nyt ihan lyhyt edes ollut. 

 

Eläinpuiston puoli koostui siis erilaisista alueista ja eläimet oli ryhmitelty niiden mukaan. Aitaukset olivat isohkoja, eläimillä vaikutti olevan tilaa liikkua. Onneksi leijona-aitauksien kohdalla oli isot varoituskyltit ettei autosta saanut poistua. Eläimiä oli laajalti erilaisia. Erityisesti mieleen jäi pienen pieni virtahevon poikanen ja tiikeriaitaukset.


Eläinpuistokierroksen jälkeen siirryimme huvipuiston puolelle. Osa eläinpuiston alueesta (pikkueläimet, esim. apinat) olivat erillisissä tarhoissa huvipuiston vieressä ja niitä pääsi kävellen katsomaan. Muilta osin huvipuisto oli melko laaja alue. Laitteet olivat enemmän tivolitasoa, vaikka melko hurjiakin laitteita löytyi. Kävimme muutamassa laitteessa mm. vuoristoradassa.. ja vasta yläilmoissa kilinän ja kolinan kuultuani heräsin katsomaan miten ohuiden teräspilarien varaan se laite oli rakennettu. Huh, selvittiin sieltä alas, vaikka ajettiin aika monta kertaa kierros läpi, koska ei ollut ruuhkaa ja no, laitteen hoitaja antoi hieman extra kierroksia. Serengeti park avataan huhtikuun alkupuolella eli matkamme alkupuolella paikka ei ollut ollut auki vielä kovin montaa päivää. Asiakkaita jo riitti, vaikka monet varmasti vielä odottelivat lämpimämpiä säitä.


Huvipuiston ravintolassa muistui matkamme ensimmäiset bratwurstit.


Serengeti Park - suosittelisin! Onhan se tosi erilainen kuin monet Suomen eläin- ja huvipuistot. Helposti siellä saisi kulumaan koko päivän ja omia yöpymismahdollisuuksiakin oli puistolla tarjolla mm. leirintäalue, mökkejä, teltta-aluetta yms. Yöpymistä puistossa me ei kuitenkaan kokeiltu, vaan jatkoimme matkaamme vielä samana päivänä. Puistoalue on laaja eli kannattaa varautua kävelemään melko paljon. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti