sunnuntai 23. heinäkuuta 2017

Kevätmatka Saksassa: minilomalta havaintoja ja muisteluja

Tämä on viimeinen merkintä huhtikuisesta Saksan reissusta. Vielä muutama havainto ja muistelu matkan varrelta.


Bremenissä yövyimme matkan ensimmäisen ja viimeisen yön Holiday Inn Express Bremen Airport hotellissa. Hotelli oli hyvä valinta hintansa ja sijaintinsa puolesta, lyhyt kävelymatka Ryanairin terminaaliin. Myöskin erityiskiitos rauhallisesta huoneesta ja aamupalasta, joka alkoi aamuviideltä. Oli huippua ehtiä syödä aamupala ennen aikaisen aamulennon lähtöä. Voin siis suositella, varsinkin jos kaipaa hotellia läheltä lentokenttää. 


Niin kuin aiemmin kerroinkin, tällä kertaa mieheni hoiti ajamisen ja minä sain keskittyä navigoimiseen. Edelleen käytimme karttoina Here Mapsin ilmaissovellusta, tarvittavat Saksan kartat oli toki ladattuna etukäteen. Mielestämme navigointi on hoitunut puhelimen avulla hyvin, emmekä ole kertaakaan tarvinneet erillistä nevigaattoria. Muutama kopio paperikartoista meillä oli mukana siltä varalta, jos kännykälle yhtäkkiä sattuisi jotain. Onneksi ei sattunut ja paperikarttoja ei tarvittu. Auton vuokrasimme Herzin kautta ja autona meillä oli Ford Kuga. Tällä kertaa opimme, että kannattaa etukäteen merkitä lopputankkausta varten muutaman bensa-aseman osoite läheltä autonluovutuspistettä. Luulimme tietävämme missä olisi lähin bensa-asema, mutta homma mutkistui, kun kyseiselle asemalle ei päässytkään kääntymään tietyön takia meidän tulosuunnasta, seuraava löytämämme asema oli suljettu ja kolmatta ei osoitteesta huolimatta löytynytkään. Hieman siis taisi kiristää tunnelmaa kierrellä ympäriinsä, varsinkin kun autonluovutusaika oli jo umpeutunut. Onneksi lopulta saimme tankattua auton ja Herzilläkin ymmärrettiin. Meille myös Saksan teillä hieman päänvaivaa tuotti tietyöt, joita tuntui olevan juurikin edessämme ja toisinaan kiertotie oli useamman kymmenen kilometria pidempi. Myöskin radion kolaritiedotteet menivät meiltä täysin ohitse, kun emme kumpikaan saksaa ymmärrä.


Matkalla poikkesimme myös Marienburgin linnassa, joka sijaitsee Hannoverista etelään. Linna näyttää ulkomuodolta kauniilta, hyvinkin Prinsessa Ruusunen -linnalta. Linnaan pääsee tutustumaan erikseen ostettavan kierroksen mukana. Kierros oli saksaksi, joskin meille onneksi järjestyi kuulokkeista selostus englanniksi. Kaunis linna niin ulkoa kuin sisältä.


Saksan pohjoispuolella ajellessamme halusimme nähdä meren. Ensimmämisessä pysähdyspaikassa se ei onnistunut - meri oli useamman kilometrin päässä siitä mihin tie päättyi. Toisella yrittämällä pääsimme hyvinkin lähelle merta ja mikä hauskinta, kohdassa oli myös valtava leirintä- ja asuntovaunualue kylpylöineen. Tämä kaikki oli kätkeytynyt kumpareen taakse eli tieltä ei pystynyt ollenkaan havainnoimaan mikä valtava toinen kaupunki oli vielä tien ja meren välissä (tämä paikka sijaitsee Bensersiel kaupungissa). Pääsiäinen oli tulossa eli alueelle jonotti asuntovaunuja.. Me kävimme katsomassa vain sitä merta. 


Välillä pysähtelimme pikku kaupunkeihin ja herkuttelimme. Lomalla ei kaipaa tiukkoja aikatauluja ja ei niitä meillä yleensä matkoilla olekaan. Saksan miniloma oli oikeasti vain neljä yötä, mutta tuntui kestävän pidempään, kun ajelimme ympäriinsä ja vaihdoimme kaupunkeja. Siinä siis yksi vinkki, jos haluaa pikkumatkasta pidemmän tuntuisen!

Aiempia Saksan matkan merkintöjä löytyy näiden linkkien takaa:
Kevätmatka Saksassa: Goslar
Kevätmatka Saksassa: Serengeti park
Kevätmatka Saksassa: Autostadt
Kevätmatka Saksassa: Schlosspark Lutetsburg


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti