keskiviikko 19. heinäkuuta 2017

Kevätmatka Saksassa: Schlosspark Lutetsburg

Schlosspark Lutetsburg sijaitsee Bremenistä luoteeseen, melko lähellä meren rantaa. Kiersimme matkalla siis Bremenin ympäristöä useammassa ilmansuunnassa, onneksi Saksassa välimatkat taittuvat suhteellisen nopeasti autobaanoja pitkin.


Schlosspark Lutetsburg on siis vanha puistoalue, joka on rakentunut linnan maille. Puisto on yksi suurimmista ja kauneimmista Pohjois-Saksassa. Alue on 30 hehtaaria, kävelyreittejä on useita kilometrejä. Se on yksi harvoista säilyneistä varhaisista romanttisen ajan puutarhatyypeistä Euroopassa. 

Kun pääsimme paikalle, alkoi juuri tihkuttamaan vettä. Päätimme käydä ensin syömässä paikan kahvilassa. Siitä huolimatta, että tarjoilijat puhuivat vain saksaa ja ruokalista oli ainoastaan saksaksi, saimme tilattua maittavat ruoka-annokset. Kahvilan miljöö oli myös oikein viihtyisä ja tunnelmallinen lasiseinineen ja -kattoineen. Kahvilassa olisi myös ollut herkullisen näköinen kakkutiski, jonka sisältöä tosin emme jaksaneet enää kokeilla ruokailun jälkeen. 


Puistoon on pieni pääsymaksu, joka maksetaan portilla olevaan kauppaan. Puistoon on siis pääsy ainoastaan sen aukioloaikoina.


Kiersimme alueella yli tunnin ja ihastelimme puistoa, joka vaikutti enemmän metsältä kokonsa puolesta. Monet jutut olivat mietittyjä ja harkittuja. Voin vain kuvitella miten upea loisto siellä on kesäkautena, kun luonto herää kunnolla eloon.


Alueella on myös pieni kappelirakennus. Sisälle ei päästy, kuva on otettu oviaukosta.


Linna sijaitsee puiston laidalla valtavina vallihautoineen. Paikka on yksityisomistuksessa eli linnan alueelle meillä ei ollut asiaa kuin kuikuilla tieltä käsin.


Ehdottomasti kannatti ajella ja pysähtyä. Pieni pala hieman erilaista Saksaa tuli koettua.

Osoite Schlosspark Lütetsburg:
Landstr. 55
26524 Lütetsburg

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti