perjantai 7. heinäkuuta 2017

Kevätmatka Saksassa: Goslar

Huhtikuussa ennen pääsiäistä pidimme mieheni kanssa muutaman lomapäivän ja matkustimme Saksaan. Lensimme Bremeniin suoraan Tampereelta Ryanairin lennoilla. Vuokrasimme lentokentältä auton, jolla huristelimme kolme päivää ympäriinsä Ala-Saksin osavaltiossa eli Saksan pohjoispuolella. Isot kaupungit yritimme ohittaa, lukuunottamatta Bremeniä, koska halusimme nimenomaan käyttää ajan niiden paikkojen tutkimiseen, joihin tarvitaan autoa. Meille molemmilla Saksa oli tuttu kohteena lähinnä töiden puitteissa: minä olen käynyt siellä aiemmin kerran työmatkalla, mieheni useammankin kerran.

Tässä merkinnässä kerron Goslarin historiallisesta kaupungista, jossa yövyimme yhden yön. Goslar on Goslarin piirikunnan pääkaupunki ja sijaitsee Harz-vuoriston luoteisrinteillä, n. 80 kilometriä Hannoverista. Goslarissa on noin 40 000 asukasta. Goslar kuuluu UNESCO:n kulttuuriperintökohteisiin ja tämä oli iso syy, miksi juuri Goslarissa halusimme käydä.


Goslarilla on pitkä historia, joka alkaa jo neoliittiselta kaudelta. Henrik I Linnustaja perusti kaupungin virallisesti vuonna 922, kun läheiseltä Rammelsbergin vuorelta löydettiin hopeavarantoja.


Olimme matkalla arkena, joten kaupunki oli melko autio. Uskoisin Goslarin kuitenkin täyttyvän viimeistään kesäkaudeksi turisteista.

 

Oikein maistuvat burgerit saimme Burger gluck nimisestä ravintolasta, joka oli myös tosi suosittu. Taisimme saada ravintolan viimeisen vapaan pöydän, kun kaikissa muissa oli varauksia.

 
Yövyimme Die Tanne nimisessä hotellissa, joka sijaitsi lähes keskustassa. Plussaa pysäköintimahdollisuudesta, johon tosin kuljettiin melko ahtaan porttikongin kautta, josta automme juuri ja juuri mahtui sisään. Eritysplussa aamupalan tuoreesta ananaksesta.


Viivyimme Goslarissa vajaan vuorokauden ja tutustuimme kaupunkiin kävellen. Goslarista olisi voinut jatkaa läheiseen vuorilla sijaitsevaan luonnonpuistoon, mutta tällä kertaa matka-aikamme ei antanut siihen mahdollisuutta. Ehkä sitten seuraavalla reissulla. Kohteena Goslar oli meille matkan eteläisin. 

Suosittelen pysähtymään historiallisessa Goslarissa. Vanhat idylliset rakennukset tekivät minuun vaikutuksen. Kaupungissa on myös monia kivoja pikkukauppoja!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti