tiistai 18. heinäkuuta 2017

Kevätmatka Saksassa: Autostadt

Autostadt sijaitsee Wolfsburgissa - Hannoverista itään. Kyseessä on automuseo ja -näyttelyalue, jossa saa kulumaan helposti koko päivän. Wolfsburgin kaupunki tunnetaan Volkswagenin tehtaistaan ja tehtaan huomasi niin rakennelmana kuin liikenteessä ja parkkipaikoilla: Volkkareita oli todella paljon joka puolella.


Ennen kierrosta kävimme syömässä ja ruokavaihtoehtoja löytyy hyvin ennen lipunmyyntitiskiä. Valitsimme ruokapaikaksi ravintolan, jossa sai itse valita ruokansa ja juomansa eri tiskeiltä, ostokset ladattiin kortille ja maksu hoidettiin lopuksi ovella. Kätevää ja erityiskiitos jälkkäritiskistä, jonne oli vielä pakko pysähtyä. 


Vatsat täynnä jaksoi kierrellä. Alue koostuu monista eri rakennuksista. Ensimmäisessä oli enemmän eri automerkkien vanhoja autoja näyttelyhengessä.Muut rakennukset olivat enemmän automerkkien omia näyttelyalueitaan ja niihin oli järjestetty näytteillä olevien autojen lisäksi kaikenlaisia interaktiivisia juttuja. Joillakin automerkeillä oli esillä vain yksi auto, joillakin enemmän.. Osa oli järjestänyt oman show'n auton esittelylle. Esillä olemiseen oli siis panostettu ja tilat olivat toisistaan poikkeavia ja suleutuivat hyvin alueeseen. Arkkitehtuurisesti monet rakennukset olivat myös hienoja ja näkemisen arvoisia - tykkäsin että myös ulkoilmeeseen oli panostettu. Alueella oli myös testialueita, joissa myynnissä olevia malleja sai testiajaa.

 

Myös alueen ulkoalueet ovat puistomaiset ja kauniit. Alueen kartta oli tarpeen, jotta löysi laajalta alueelta oikeat rakennukset ja tilat.
 

Oma lempparini oli nämä parkkitornit, joissa pysäköinti hoitui koneellisesti. Pysäköintiä olisi päässyt eri maksusta kokeilemaan simulaattorin avulla, mutta jätimme pisteen väliin, sillä minulla on korkean paikan kammo.. enkä tiedä olisiko se lopulta ollut minulle niin viihdyttävää käydä siellä yläilmoissa. Joka tapauksessa uusi kokemus minulle nähdä nämä.


Pysähdyimme Wolfsburgissa vielä outleteissa, jotka sijaitsevat ihan Autostadt-alueen vieressä kulkevan joen toisella puolella. Kaupungista pois lähtiessä meidät yllätti sade ja liikenneruuhkat. Kovilla nopeuksilla molemmat niistä aiheuttavat huomattavasti ylimääräistä päänvaivaa, vaikka tosi hienosti mieheni ajoikin ja vaihtoi kaistoja.


Autostadt on todellakin näkemisen arvoinen paikka, paikan rakentamiseen on käytetty iso summa rahaa ja paljon vaivaa. Kannatti kiertää Wolfsburgin kautta. Riittävästi aikaa on kuitenkin varattava, sillä näettävää ja koettavaa on paljon.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti