sunnuntai 2. maaliskuuta 2014

Päivä Turussa

Jo pitkään olemme poikaystäväni kanssa harkinneet pientä matkaa Turkuun, mutta aina syystä tai toisesta lykänneet sitä. Tänä viikonloppuna päätimme sen vihdoinkin toteuttaa, vaikka lähtemispäätöksen tekeminen olikin melkoisen kiven alla. Päädyimme päiväreissuun eli lähdimme aamupäivällä ja palasimme kotiin taas yöksi. Matkat taittuivat mukavasti autolla - vieläpä kun on niin hyvät ajokelitkin.

 

Heti Turkuun päästyämme ja auton parkkiin laittamisen jälkeen suuntasimme syömään. Olimme etukäteen jo hieman katselleet ruokapaikkoja netistä ja näin ollen hyvien arvioiden perusteella tiesimme suunnata Pizzarium ravintolaan, joka sijaitsee torin laidalla, Hansakorttelissa. Nam, oli ihan hyvää pizzaa. Hyvinkin italialaistyylistä. 

Ruokailun jälkeen kiertelimme vähän Turun keskustassa ja löysin kivat ballerinat kesäksi. Väsy alkoi vähän painaa, mutta päätimme kuitenkin jaksaa mennä vierailulle Turun linnaan, joka oli kummallekin uusi tuttavuus. Linnassa oli elokuvan kuvaukset meneillään eli ihan joka linnan kolkkaan emme päässeet tutustumaan.

 

Linna oli näkemisen arvoinen sekä suurempi ja kunnostetumpi mitä ajattelin. Myös portaita oli enemmän mitä olin ennalta ajatellut. Huh, onneksi jaksoimme kiertää kaiken! Mieleeni jäi erityisesti Nunnakappelin kaunis katto ja Sturen kirkko kokonaisuudessaan. Olisi mukava joskus kiertää kirkkoa opastetun kierroksen kanssa, jotta vierailusta saisi vieläkin enemmän irti. 

Turku reissumme jatkui ystäväni ja hänen miehensä luona. Oli mukavaa vierailla heidän kodissaan, vaihtaa kuulumisia ja pelata meille uutta peliä: Dominionia. Olin ennalta epäileväinen pelin suhteen, sillä en yleensä tykkää korttipeleistä, mutta onneksi minut puhuttiin ympäri (=lykättiin kortit käteen), sillä lopulta peli oli ihan ok. Hävisin, mutta ei se voitto ole minulle ennenkään mitään merkannut. ;)

 

Peliin osallistui myös heidän Cornish rex rotuinen kissansa. <3

Pimeä ehti jo saapua, mutta jaksoimme kuitenkin ajella vielä kotiin. Kello taisi olla puolen yön, kun pääsimme nukkumaan, mutta onneksi vielä tänään sai viettää vapaapäivää. Turun reissusta jäi kokonaisuudessaan hyvä mieli. Oli mukavaa -jälleen- tehdä arjesta poikkeavia asioita. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti