lauantai 30. marraskuuta 2013

Grace

Niin kuin viime merkinnässä kerroin, lähdin torstaina poikaystäväni kanssa risteilylle Viking Gracelle. Odotimme matkalta ennen kaikkea rentoutumista ja pientä irtaantumista arjesta - ja sitä se matka todellakin meille antoi!

Laiva lähti Turusta torstai-iltana yhdeksän aikoihin. Olimme valinneet Premium -tason hytin, joka oli aivan kuin hotellihuone.

 

Minibaarin sisältö kuului hintaan, samoin kuin aamupalat. Ikkuna oli iso ja sänky pehmeä. Hyttiin saavuttua todellakin heittäytyi lomalle.  


Ensimmäiseksi tutustuimme laivan ostosmaailmaan.. ja siellä osallistuimme musavisaan, jossa poikaystäväni voitti kahdet palkinnot. Ostosmaailmasta hankimme matkan aikana muutaman joululahjat ja itselle kaikenlaista pientä. Erityisen iloinen olen löytämästäni uudesta laukusta. 

 

Torstai-ilta jatkui esiintyjiä seuratessa, laivaa kierrellessä ja pienellä iltapalalla kahvilassa. Merellä tuuli jonkin verran, mutta laiva keinui onneksi yllättävän vähän. Laivalla esiintyivät mm. Koor Arponen ja Pete Parkkonen. Lisäksi oli karaokea, laivatansseja ja The Blues Brothers show.


Perjantaina oli ihanaa herätä omia aikojaan, kun ei ollut kiire mihinkään, aamupalakin oli auki yhteentoista. Päivä oli valjennut ja hyttimme isosta ikkunasta näkyi Ruotsin saaristoa. Saimme valita syömmekö aamupalan buffetissa vai a'la carte -ravintolassa ja tietenkin valitsimme a'la carten. Aamupalaan kuului lasi kuohuvaa, kahvi ja tee tuotiin pöytään. Tarjolla oli kaikkea niin herkullista. Laivan keulasta maisemat olivat upeat, pöydissä oli ruusut ja livepianistina toimi Jari Puhakka. Eihän sieltä olisi halunnut lähteä..


Perjantaina ohjelman ja ostomaailman lisäksi kävimme Spassa, jonka olimme varanneet etukäteen. Laivan kylpyläkokemus oli minulle ensimmäinen, enkä voi muuta sanoa kuin, että tykkäsin todella paljon. Saimme käyttöömme kylpytakit ja pyyhkeet, myös pesuaineet ja voiteet kuuluivat hintaan, samoin kuin hedelmät ja makuvesi Span puolella. Normaalin saunan lisäksi Spasta löytyi yrttisaunat ja lumiluola. Porealtaista oli hienot näkymät merelle ja ihanasti juuri saavuttuamme aurinko paistoi pilvien välistä. Pari tuntia kului nopeaan. Sinnekin olisi niin voinut vain unohtua.. 

 
 

Olimme varanneet ennakkoon yhdet Buffet -ateriat ja sinne siis suuntasimme Span jälkeen. Buffetissa tarjolla oli myös jouluruokia vanhojen vakioruokien lisäksi. Kerrankin onnistuimme syömään tarpeeksi hitaasti eikä ähky tullut heti ensimmäisen lautasen jälkeen. Jälkiruokaakin jaksoin hakea lisää. Hmm, hetken mietittyäni en osaa nimetä mikä oli ruoista lempparini. Kaikki..? 

 

Aika kului nopeaan, vaikka toisaalta tuntui ihan kuin olisimme viettäneet jo useamman päivän laivalla. Grace on tyylikkäästi sisustettu, viihtyisä ja erityisesti kiinnitimme huomion hyvään äänieristykseen. Grace kokemuksen jälkeen voi olla hieman hankalaa lähteä taas niille vanhemmille laivoille.. 

 

Laivalla oli melko paljon konferenssejä- ja pikkujouluja viettäviä yrityksiä sekä vanhempaa väestöä. Heidän seurassaan olimme junioreita.. ja näin ollen pitihän se "Teens" leikkihuone käydä tsekkaamassa ja pelaamassa erä Xbox 360 kinect -liiketunnistimella ohjattavaa tanssipeliä. Vähän ennen kahdeksaa perjantai-iltana laiva saapui takaisin Turkuun, josta jatkoimme kotimatkaamme autolla. Risteily ja Grace olivat todella hienot ja pieni lomamme sopivan rentouttava. Eiköhän nyt jaksa jatkaa arkea kohti joulua. Nii'in, huomenna alkaa jo joulukuu!

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti