sunnuntai 8. joulukuuta 2013

Omat itsenäisyyspäiväjuhlat

Itsenäisyyspäivänä olin kutsunut ystäväni kylään. En ole aiemmin erityisesti juhlistanut itsenäisyyspäivää eli senkin takia se tuntui juuri nyt erityisen mukavalta tehdä jotain tavallisesta poikkeavaa. Olin pukeutunut siniseen mekkoon ja laittanut jalkaani valkoiset sukkahousut. Ruokana tarjosimme herkullista lohi-munakasrullaa, jonka reseptin haluan jakaa myös teille.

Munakasrulla
6 kananmunaa
5 dl maitoa
3/4 dl vehnäjauhoa
1 tl leivinjauhoa
1/3 dl öljyä
Mausteita esim. tilliä, mustapippuria, suolaa, muita yrttejä.

Sekoitetaan ainekset ja kaadetaan seos reunalliselle pellille. Paistetaan uunissa 200-175 asteessa n. 30 min. Paistamisen jälkeen munakas kumotaan puhtaalle leivinpaperille ja annetaan hetken jäähtyä.

 

Tämän jälkeen on vuorossa täyttäminen. Minä levitin pohjalle ensimmäiseksi yrtti-tuorejuustoa (200 g). Tämän päälle levitin pilkotun kylmäsavulohen (lohta taisi olla n. 250 g), yhden pilkotun avokadon ja reilusti rucolaa. Sen jälkeen käärin munakkaan rullalle, aivan kuin kääretortun.

 

Siirsin rullan uunivuokaan ja käytin hetken uunissa hieman lämpiämässä. Päälle laitoin vielä vähän juustoraastetta ja pöytään katoin erikseen sitruunanlohkoja. 

Hmm, miten maukasta! Olen tehnyt munakasrullia aikaisemminkin mm. tonnikala ja jauhelihatäytteillä. Mielestäni ruoka on helppo ja herkullinen. Eri täytevaihtoehdoilla siitä saa hyvinkin eri makuista. 

 

Lisäksi olimme kattaneet pöytään juustolajitelman. Nam!

 

Ruoan jälkeen siirryimme olohuoneeseen seuraamaan Presidentin vastaanottoa. Puvut olivat hienoja, niin kuin aina. Oli mukavaa seurata hieman erilaisia juhlia pitkästä aikaa.

 

Jossain vaiheessa kättelyiden jälkeen vaihdoimme juhlat Singstariin ja lauloimme äänemme käheiksi. Ei se taito ole aina kaikki kaikessa, vaan ilo laulaa. ;) Saimme nimittäin yhdestä duetosta tittelin "pahnanpohjimmainen" ja jaksan kiherrellä sille vieläkin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti