sunnuntai 15. joulukuuta 2013

Viikonloppuna vanhoilla kotikulmilla

Vierailin viikonloppuna pitkästä aikaa vanhassa kotikaupungissani - Helsingissä. Etukäteen hieman jännitin matkaa, sillä en ollut käynyt siellä syyskuun jälkeen. Olen viime kuukausina nähnyt jonkin verran unia, joissa palaan Helsinkiin ja vanhaan asuntooni. Kaikki niistä unista eivät ole olleet positiivisia ja se lisäsi jännitystä entisestään. Lopullinen päätökseni mukaan tulemisesta jäi niin myöhään, etten ikävä kyllä tällä kertaa ehtinyt sopia tapaamista pääkaupunkiseudulla asuvien ystävien ja kavereiden kanssa.

Perjantai-iltana vietimme pikkujouluja poikaystäväni kavereiden kanssa Grillsson ravintolassa. Ravintola sijaitsi lähellä vanhaa kotiani, joten pitihän meidän kävellä tutun kotikatuni kautta ja todeta, ettei ikkunassani palanut valoa. Grillssonin ruoka oli oikein maittavaa ja muutenkin ravintola hyvin viihtyisä. Varsinkin alkuruokana syömäni parmankinkkuun käärityt kampasimpukat olivat erityisen herkulliset. Ilta jatkui myöhään ja väsy meinasi väkisin tulla ennen kuin pääsimme yöpaikkaamme.


Lauantaina pyörähdimme uudemman kerran keskustassa. Totesimme Burger Kingin ja Starbucksin ulos asti ulottuneet jonot meille liian pitkiksi ja kävimme nauttimassa yhtä thaimaalaista lempiruokaani Phad Thaita. En muuten olekaan vielä löytänyt Tampereelta Phad Thai vakkaripaikkaani! Oli mukavaa kierrellä tutuissa maisemissa ja käydä muutamassa lempimyymälässä esim. The Ouncesta ostamassa teetä. Poikaystäväni toivomuksesta kävimme myös pelaamassa pari erää biljardia ekoja treffejämme muistellen.<3

 

Lauantai-iltana huristelimme takaisin kotiin, Tampereelle. Kotona oli mukava yllätys miten äidiltä saamani Amaryllis oli alkanut kukkimaan! Niin kaunis!


Seuraava pääkaupunkiseutuvisiitti on ehkä jo joululomalla sukulaisvierailujen merkeissä. En usko, että se kuitenkaan enää jännittää samalla mitalla. Helsingissä on mukavaa silloin tällöin käydä kyläilemässä, mutta minun kotini on nyt Tampereella.


ps. Jouluun on enää hieman yli viikko!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti