sunnuntai 26. maaliskuuta 2017

Häämatka Dubaihin: kaupunkielämää

Niin kuin aiemmin kerroin, vietimme häämatkastamme ison osan palmusaarilla. Muutaman kerran kävimme myös mantereella: vanhassa kaupungissa ja ostoskeskuksissa.

Dubai on yhdistelmä vanhaa ja uutta. Suurta ja suurempaa.


Vanha kaupunki jakaantuu kahtia ja keskellä virtaa Creekin lahti. Lahden ylitse pääsee edelleen vanhojen abra-veneiden kyydissä. Kulta-soukki sijaitsee heti vastarannalla.


Burj al-arab on vuonna 1999 valmistunut viiden tähden luksushotelli, vaikka enemmän sitä kutsutaan "maailman ainoaksi seitsemän tähden hotelliksi". Hotelli on purjeen mallinen ja hotellin ulkomuoto on suosittu kuvauskohde. Sisään ei taida olla asiaa kuin harvoilla ja valituilla.


Dubai marina on melko uusi alue. Pilvenpiiräjiä sielläkin!


Mall of Emirates -ostoskeskukseen kulki meidän hotellilta ilmainen bussikuljetus useamman kerran päivässä. Ostoskeskuksessa on laskettelurinne.. Meitä hieman huvitti, kun huomasimme lasketteluhississä olevan yhtä paljon ihmisiä ylös kuin alaskin. Ehkä se paikka on enemmän nähtävyys, vaikka kyllä laskettelijoitakin siellä oli.


Burj Khalifa on maailman korkein rakennus ja tottakai se sijaitsee Dubaissa. Korkeutta rakennuksella on 828 m. Tornin rakennus kesti kuusi vuotta ja yleisölle se avattiin tammikuussa 2010. Rakennuksessa on näköalatasanne, mutta me tyydyimme ihailemaan monumenttia alhaalta käsin. Olihan se vaikuttava. Rakennuksen alapuolella on suihkulähde-esityksiä. Ihan jees, vaikka täytyy myöntää, että jäivät kakkoseksi Las Vegasin tanssiville suihkulähteille.


Kävimme myös The Dubai Mall ostoskeskuksessa, joka on maailman suurin ja sijaitsee Burj Khalifan vieressä. Pää oli ihan pyörällä kaikesta ja hyvä, että löysimme keskuksesta ulos.


Yllä olevat kuvat ovat Atlantis the Palm hotellilta, joka sijaitsee myös palmusaarilla. Atlantiksessa on iso vesipuisto ja akvaarioalue. Vesipuistoa emme kokeilleet, mutta akvaariossa kävimme. Palmusaarillakin on siis vähän tekemistä ja nähtävää jo nyt, vaikka todennäköisesti tulevaisuudessa vielä paljon enemmän.

Tämä jää viimeiseksi häämatkamerkinnäksi. Onko Dubai sinulle tuttu matkakohde? Minä olin käynyt siellä kerran aiemminkin 12 vuotta aikaisemmin. Dubai on vuosien saatossa muuttunut ja kasvanut valtavasti.. ja työmaista päätellen sama meno jatkuu. Dubaissa on aika varmasti aurinkoa ja lämmin. Merenrantaa on, mutta monet hotellit eivät sijaitse ihan rannalla. Välimatkat ovat myös pitkiä, joka saa aikaan ruuhkia teille, ja se on minun mielestäni Dubain yksi miinus. Muuten ihan mukava kaupunki viettää lomaa, jos haluaa yhdistellä hieman rannan sekaan myös kaupunkia. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti