maanantai 13. maaliskuuta 2017

Häämatka Dubaihin: ihana hotellimme

Vietimme häämatkaviikkomme Dubaissa. Hotellimme oli Anantara Dubai The Palm Resort & Spa, joka siis sijaitsee Jumeirahin Palmusaarella.

Jumeirahin saari on palmun muotoinen, ja se koostuu 5 km pitkästä rungosta ja seitsemästätoista oksasta. Kokonaisuuden ympäri kiertää kehänä 11 km pitkä aallonmurtaja. Vuonna 2008 saarella oli 4000 asukasta ja asukkaat asuvat lähinnä rungon oksilla. Kehällä on hotelleja, joista suurin osa on vielä rakenteilla. Valmistuttuaan suunnitelmissa olisi saada saaren hotelleihin majoittumaan 65 000 hotellivierasta. Se on iso määrä se.

Jumerahin palmusaaren rakennus käynnistyi kesäkuussa 2001. Ensimmäiset asukkaat muuttivat saarelle vuoden 2006 lopussa viisi vuotta rakentamisen aloittamisen jälkeen. Edelleen rakennustyöt ovat saarella kesken.

Dubaissa on tekeillä Jumeirahin saaren lisäksi Jeben Alin ja Deiran palmusaaret, joista Deiran saaresta tulee isoin: pituus 14 km, leveys 8,5 km sekä pinta-ala 80 km2.  

Häämatkakohteena palmusaari ei ollut meille ihan itsestäänselvyys. Taisi siinä lähemmäksi puoli vuotta mennä, kun mietimme ja vertailimme eri vaihtoehtoja. Dubaihin päädyimme, koska siellä tiesimme olevan melko varmasti aurinkoista. Lentomatka on myös yhtä pitkä kuin Kanariansaarille. Etsimme häämatkakohteelta erityisesti rentoutumista, joten tästä syystä pelkät kaupunkikohteet karsiutuivat listalta. Dubaissa oli meille kaikkea: aurinkoa, lämpöä, meri, uima-altaat, mutta myös kaupunki lähellä. 


Anantara on hotellina aivan ihana! Valitsimme huoneeksi sellaisen, josta pääsi suoraan huoneemme terassilta uima-altaalle. Se tuntui hyvältä vaihtoehdolta, ripaus luksusta. Hotellilla on useampia uima-altaita, joista yhden ympärillä ei ole huoneita vaan aurinkotuoleja. Merenranta ja hotellin omat rantatuolit ovat myös ihan vieressä. Hotellilla on tarjota huoneita myös veden päällä olevissa villoissa sekä huoneistoja, joihin sisältyy oma pieni uima-allas.

Hotellin ympärillä on jonkin verran rakennustyömaita, niin kuin koko palmusaarilla. Huoneemme sijaitsi hotellialueen keskellä ja onneksi siihen ei kuulunut juurikaan melua, vaikka työ raksalla pyöri 24/7.


Hotelli tarjosi asukkailleen aamupalan sijaan puolihoidon. Illallisen saimme siis nauttia missä vaan hotellin ravintoloista. Buffetissa kävimme kerran, mutta muutoin kävimme kolmen ruokalajin illallisella. Oma lempparimme oli thaimaalainen ravintola, jossa oli parasta phad thaita mitä olen saanut. Hintataso palmusaarilla on kallis, joten tästä syystä puolihoidon kuuluminen tuntui hyvältä kukkarollekin. Illalla ravintoloihin suositeltiin pöytävarausta, joka hoitui hotellin omalta keskitetyltä varaustiskiltä. Juomavettä hotelli tarjosi asukkailleen ilmaiseksi, joka oli hyvää palvelua, kun joka päivä huonepalvelu hoiti pullot huoneeseen. Hotellin aamupala oli tosi hyvä ja kattava. En ole aiemmin nähnyt tarjolla kamelin maitoa ja kiinalaisille omaa ruokapöytää. Omat lempparini olivat lätyt ja täytetyt munakkaat, jotka kokki tarjoili toivomusten mukaan.


Olihan se aika uskomatonta asustaa keskellä merta keinotekoisella saarella! Dubain keskustan valot näkyivät kauniisti illalla, mutta muuten Palmusaarilta mantereelle on matkaa tietä pitkin noin 10 km. Aikaa saarelta poistumiseen piti siis aina varata ruuhkasta riippuen 20-40 min. Joka päivä emme mantereella käyneetkään, vaan yritimme keskittyä nimenomaan rentoutumiseen. Palmusaaret ovat varmasti tulevaisuudella melkoisia menomestoja, kunhan hotellit ja talot saadaan täysin valmiiksi. Jumeirahin palmusaarelle tehdään tällä hetkellä isoa ostoskeskusta, joka valmistuttuaan lisää palveluita huomattavasti. Anantara oli hotellina meille täysosuma ja siellä oli kaikki mitä tarvitsimme. Mikä parasta: koko viikon paistoi aurinko lämpimästi. <3

Vielä on tulossa pari merkintää häämatkasta. :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti