sunnuntai 19. kesäkuuta 2016

Lauantaimatka Tuuriin ja Ähtäriin

Teimme poikaystäväni kanssa toukokuun viimeisenä lauantaina päiväreissun Tuuriin ja Ähtäriin. Olimme miettineet reissua jo jonkin aikaa.. Mielessä oli myös muutaman päivän reissu, jolloin olisimme yöpyneet ennestään minulle tutulla Tuurin leirintäalueella. Lieneekö mukavuudenhalu vai kiire syy ettei kuitenkaan tehty kuin päiväreissu.


Matkamme ensimmäinen kohde oli valtatie 66 eli suomen route 66. Autossa kuuntelimme Jenkeistä ostamaamme route 66 -levyä, joka tietenkin nosti paljon muistoja mieleen.


Virroilla pysähdyimme Torisevan rotkojärvillä ihastelemassa maisemia. Tässä vaiheessa poikaystäväni totesi, että Suomen vastine Grand Canyonille. No joo, melkein. ;) 


Torisevan seudut ovat minulle tuttuja jo lapsuudesta, sillä monesti ohi ajaessamme olemme siihen pysähtyneet. Torisevan kahvimaja on toiminut vuodesta 1936 saakka ja on toiminnassa edelleen. Kahvilan aukioloajat kuitenkin keskittyvät kesään ja toukokuun viimeisenä lauantaina kahvila ei vielä ollut auki. Joka tapauksessa suosittelen pysähdyspaikkana näitä seutuja ja ehdottomasti myös kahvilalle kannattaa kiivetä (oli auki tai ei), sillä sieltä on todella hienot maisemat.Tuurissa kiersimme kyläkaupassa, joka on laajentunut entisestäänkin (ja edelleen rakennetaan lisää). Mietimme, että Tuuri taitaa olla Suomen vastine Las Vegasille. ;) Teimme pieniä hankintoja ja lopuksi ruokailimme myös alueella. Kauppakierroksen jälkeen kävimme myös samassa pihapiirissä toimineessa Miljoonakirppiksessä. Myyjiä oli paljon ja myyjillä oli paljon tavaraa esillä, erityisesti lapsille leluja ja vaatteita. Me ei sieltä kuitenkaan mitään löydetty.


Tuurin jälkeen suuntasimme Ähtäriin. Kiersimme Ähtärin eläinpuiston, joka oli suurempi kuin mitä muistin. Ähtäri Zoo on eläintarha minun makuuni. Eläimet vaikuttavat virkeiltä, aitaukset sijaitsevat kunnolla metsässä ja aitauksien välillä on kunnolla tilaa. Näimme lähes kaikkia eläimiä tai ainakin useimpia. Karhulla oli söpöjä pentuja. Aluetta kiertäessä saimme myös sopivan kävelylenkin samalla ja mikä parasta: puolessa välissä lenkkiä myytiin jätskiä.


Kotiin huristelimme iltasella. Autossa soi meidän uusin Tuurihankinta eli Kuusikuutonen -levy. Ostimme samanmoisen englanninkielisen sisarlevyn Jenkeistä ja olihan suomiversio pakko ostaa, kun sen alekorista löysin. :D Heh, kaikenlaista sitä onkin levytetty.

Päiväreissukohteeksi Tuuri ja Ähtäri sopivat myös hyvin. Starttasimme auton Tampereelta aamulla klo 8-9 aikoihin ja kotiuduimme noin klo 18. Sää oli pilvinen, niin kuin kuvista näkee, mutta se ei meitä haitannut. Erityisesti matka toi kaivattua muuta ajateltavaa hääkiireiden keskelle. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti