tiistai 24. toukokuuta 2016

Kevätmatka Tukholmaan

Lähestyvien häiden takia meidän piti miettiä uusi ajankohta kesäperinteeksi muodostuneelle Tukholmaviikonlopulle. Kesällä olisi ollut liian kiireistä, joten päätimme toteuttaa matkan jo Helatorstain ympäristössä. Huomasimme myös, miten kätevästi silloin saimme yhden vapaapäivän ottamisella pidennetyn viikonlopun.

Aiemmin olemme matkustaneet Tukholmaan lähinnä lentokoneella, koska se on niin kätevää ja nopeaa Tampereelta 55 minuutissa. Tällä kertaa päätimme hieman säästää.. ja lisäksi, kun aikaakin oli, niin lähdimme matkaan keskiviikko iltana Turusta Viking Gracella. Ensimmäisen yön vietimme laivassa.

Onni on poikaystävä, jonka kanssa jakaa ruoat. Herkuteltiin nämä kaikki puoliksi. Yksin en olisi jaksanut, mutta puoliksi hoitui paremmin kuin hyvin. :)
Aamupala olikin hieman nestepainotteinen.
Tällä kertaa emme valinneet Premium-hyttiä, vaikka sen hytin nimeen liputankin ja voin suositella sitä kaikille. Nyt hyttiaika olisi ollut kymmenisen tuntia eli Premium tuntui kalliilta vaihtoehdolta, varsinkin kun erikoisaamiaisen hyödyntäminen olisi jäänyt. Valitsimme perus ikkunahytin, josta aamulla oli ihanaa katsella Tukholman saaristoa ja auringonnousua. Hyttimme sijaitsi huonossa kohdassa melko lähellä kohtaa, josta autot otetaan sisälle autokannelle. Oli siis meluinen yö.. ja aamulla aikainen herätys. Kokiksen voimilla sain itseni ulos laivasta.

Tyhjä keskusta
Laiva saapui Tukholmaan paikallista aikaa klo 6.30. Kävelimme Slusseniin ja ostimme sieltä kolmen päivän metrokortit. Veimme tavarat hotellille ja jatkoimme matkaamme kiertämään keskustaa. Koko keskusta oli täysin tyhjä. Wayne's Coffee oli auki ja siellä haukkasimme hieman isommin aamupalaa.


Helatorstain käytimme vierailemalla ystäväpariskunnan luona Kungsholmenissa. Poikaystäväni kaveri muutti vaimonsa kanssa Tukholmaan töiden perässä viime syksynä. Oli mukavaa nähdä heidän koti ja kuulla arjesta. Ilma oli tosi lämmin ja Kungsholmenissa oli paljon ihmisiä liikkeellä. Myös puistot olivat täynnä auringosta nauttijoita.


Illan suussa siirryimme hotellille. Tällä kertaa olimme varanneet kahden yön majoituksen HTL Kungsgatan hotellista, joka sijaitsee ihan Tukholman keskustassa. Huone oli pienin ikinä, vaikkakin ihan toimiva. Hotellin hyvästä sijainnista iso plussa. Meidän huoneen ikkuna oli sisäpihalle, jossa soi musiikki myöhään yöhön. Poikaystäväni laittoi korvatulpat, minä sain nukuttua ilmankin. HTL Kungsgatanilla on saatavilla huoneita myös ilman ikkunaa. Meidän mielestä ikkunallinen huone tuntui hyvältä, kun huone oli muuten niin pieni.

Omnom - olipa herkulliset burgerit Prime Burgerissa.

Perjantaina heräsin ensimmäistä kertaa useampaan kuukauteen virkeänä. Oli ihanaa tuntue olevansa elossa. <3 Hotelliaamupala sisälsi valmiita pikkukuppeja täynnä jugurttia, mysliä ja hedelmiä sekä lisäksi leipää ja juomia. Aamupala oli siis hieman erilailla rakennettu kuin normaalisti - meille ihan riittävä.


Perjantaina kävimme junalla Mall of Stockholmissa, joka sijaitsee kävelymatkan päässä Solnan asemalta. Ostoskeskus on uusi ja sieltä löytyy lukuisia kauppoja.. Meidän päälimmäisin syy sinne menemiseen oli Disney Store. Heh, olen fani ja pistäydyin Disneyn myymälään aina kun mahdollista, vaikka tosi harvoin mitään sieltä ostankaan. Tällä kertaa päätin tehdä poikkeuksen ja ostin kaksi t-paitaa kesäksi sekä ostimme yhdessä Tikun - muistatteko vielä Meidän Takun? :) Tikua metsästimme syksyisellä roadtripillä Jenkeistä useammastakin Disneyn myymälästä (sisältäen Disneylandin), mutta sitä ei löytynyt. Onneksi nyt löytyi. :)


Olimme Disneyn oven takana muutamia minuutteja ennen aukaisemista ja pääsimme todistamaan, miten myymälän avasi pikkupoika isolla avaimella. Niin söpöä! Tietääkö kukaan onko tämmöinen perinne kaikissa Disneyn myymälöissä?


Mall Of Stockholmissa kierrellen kului hyvin useampi tunti. Ostoskeskus on avara ja suuri. Myös ravintoloita sieltä löytyy ja lounaaksi söimmekin sushia.

Muuten kiertelimme perjantaina Tukholman keskustassa. Välillä on ihan kiva vaan olla ja kuljeksia ilman sen isompia suunnitelmia. 

Vigårda ravintoloita suosittelemme myös. Ruoan hinta-laatusuhde erittäin kohdallaan.
Illalla vähän kuohuviiniä huoneessa.

Lauantain käytimme vielä keskustan kauppoja kierrellessä. Minun suosikkini Tukholman kaupoista on Myrorna sekä NK:n alakerrassa sijaitseva teekauppa.


Ilma oli tosi lämmin ja kesäinen. Illan suussa siirryimme Viking Linen terminaaliin ja 20.00 paikallista aikaa lähti Amorella kohti Turkua. Hytiksi olimme varanneet ikkunallisen hytin, jossa oli parisänky. Hytti oli pieni ja moottori kolisi sinne melkoisesti.


Oli muuten jokseenkin nostalgista seilailla vanhassa Amorellassa. Huomaa kyllä miten on jo tottunut Graceen.


Sunnuntai aamuna olimme Turussa klo 7.30. Äitienpäivä - ehdimme vielä päiväksi vanhemmilleni.

Oli ihana pikku matka. Laivalla matkustaminen oli mukavaa vaihtelua, vaikka ehkä hieman raskas vaihtoehto, kun ei tullut niin hyvin nukuttua. Taidamme taas jatkossa käyttää laivoja enemmän rentoutumisristeilyihin ja Tukholmaan matkata lentokoneella.

Jännää - seuraava matkamme taitaakin olla jo häämatka! <3

2 kommenttia:

  1. Me käytiin viime syksynä Tukholmassa ja sen reissun jälkeen totesin, että laivamatka mennen tullen oli aika uuvuttava. Parasta antia oli vanhassa kaupungissa kävely kun sääkin meitä suosi. Ei ole tehnyt sen jälkeen mieli laivalle. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentista Marie H! Suosittelen lämpimästi matkaa lentokoneella ja yöpymistä hotellissa. Me ollaan niin tehty jo kaksi matkaa ja kaikki on sujunut hyvin ja nopeasti. Nytkin siis laivailuista huolimatta olimme lisäksi kaksi yötä hotellissa ja se oli mukava hengähdys verrattuna niihin "kaksi yötä laivalla, päivä maissa" -matkoihin, jotka ovat vieläkin hektisempiä.

      Poista