sunnuntai 5. toukokuuta 2013

Rakas leikkimökki

Ollessani vasta muutaman vuoden, meille hankittiin leikkimökki. Leikkimökin valmisti paikallinen puuseppä ja mökki laskettiin pihallemme isolla nosturilla. Paikka tosin oli hieman eri mitä nyt, sillä lapsuuden kotiani on laajennettu ja tästä syystä leikkimökkiäkin piti hieman siirtää. Olen ollut mukana maalaamassa leikkimökkiä: tutti suussa, ilman vaatteita.. tai siis vaatteiden tahriinnuttua riissuin ne pois ja no, lopulta kaikki vaatteet olivat likaisia. Lapsena leikin ja vietin paljon aikaa leikkimökin sisällä ja ympärillä. Se on ollut minulle todella rakas paikka. <3

Moniin vuosiin en ole käynyt leikkimökissä, ennen kuin nyt keväällä.. jolloin päätin hieman siivota sitä. Otinpa myös muutamia kuvia teitä varten. :)


 

Leikkimökki sijaitsee nykyisin grillikodan vieressä, kellarin katolla. Vanhassa paikassa leikkimökin takana oli pieni kuoppa, jonka olin ristinyt kellariksi. Hauska sattuma, kun nykyään leikkimökin alla on oikea kellari. 


Leikkimökin verannalla on kissojen ulkokatos. Olen rakentanut sen veljeni kanssa noin 10 vuotiaina.. ja muistan miten minun piti ottaa mitat paikasta ja lautoja hakemaan mennessä huomattiinkin, että puolet mittaamistani mitoista oli tuumissa ja puolet senteissä. Heh, ehkä ei pitäisi antaa lapselle mittaa missä on tuumat, varsinkin jos tuumat on vielä ne isoimmin kirjoitettu. Ulkokatos nimettiin kissojen hotelliksi. Lämpöeristeen päällä oli runsaasti pehmusteita ja aikoinaan kissamme käyttivät katosta hyvin paljon. Nykyään ulkokatos on tyhjillään, kun Jone ja Mosse ulkoilevat vain ulkotarhasa.

 

Oven avattua sisällä näyttää tältä. Vasemmalla oleva pöytä on isän rakentama vanhasta asuntovaunupöydästä. Hylly on myös itse rakennettu. Verhot olen itse ommellut. 

 

En muistanutkaan miten ihania tavaroita omistan! Erityisesti pidän sydäntarjottimesta, ylärivillä olevista vanhoista kukkakuviollisista posliinikupeista, minitehosekoittimesta ja silitysraudasta. <3 

 

Pöydältä löytyy hella ja kahvinkeitin. Kukkakorin takana hieman piilossa on kassakone ja ostoskorit kauppaleikkejä varten.

 

Vanha nukensänky kaipaisi hieman kunnostusta. Muumimamman ja -papan olen saanut jo edes menneeltä mummultani, joka oli teettänyt nämä pehmolelut ystävällään. Ihanat nuo muumimamman ripset!

 

Leikkimökin toiselle reunalle on sulkapallomailat, painot, pomppupallo yms. 

 

Toisella reunalla on nuket ja naulakko. 

 

Leikkimökistä löytyi muutama minun nukeista. Turvaistuimessa oleva pieni turvaistuin on tarkoitettu pyörän perään ja monesti siinä on tullut kuljetettua nukkeja (ja myös kissoja). Pienemmät nuket on istumassa muovisessa minikylpyammeessa.  


Leikkimökin siivoamisessa oli melkoinen homma, mutta olen iloinen, että sain sen tehtyä. Paljon ihania muistoja tuli mieleeni ja ehkä nyt useammin tulee jatkossakin avattua ovi ja astuttua sisälle ihanien muistojen keskelle.

Millaisia muistoja sinulla on leikkimökeistä?

6 kommenttia:

  1. Mulla on hieman vaikeuksia kuvitella, miten kissan saa pysymään miniturvaistuimessa. Taino, ylipäätään, että miten päin se kissa pitäis siihen laittaa :P

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä se siinä istuu ihan niin kuin muutenkin istuisi maassa. Tosin ei ehkä ihan niin pitkään kuin nukke. ;)

      Poista
  2. Vitsit miten kotoisa pieni mökki ja ihanaa, että olette säilöneet kaikki nuo lelut ja huonekalut!

    Itse olen leikkinyt myös omassa lapsuudessani vastaavanlaisessa leikkimökissä hoitopaikan pihassa. Milloin leikittiin kotia, milloin kauppaa. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minäkin pidän leikkimökistäni hyvin paljon. :)

      Leikkimökit on kyllä tosi idyllisiä paikkoja. Mukava kuulla, että myös sä olet päässyt sellaisessa leikkimään. :)

      Poista
  3. Aivan ihana leikkimökki!! Mä oisin kans lapsena ja vähän vanhempana halunnut leikkimökin, muttei meitin rivitaloasunnon takapihalle mahtunu :(

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Leikkimökki on kyllä tosi ihana! :) Harmi ettet sinä saanut sellaista.. Ehkä sitten omille lapsillesi hankit? :)

      Poista