torstai 16. toukokuuta 2013

Äitienpäiväkakku

Minulla on ollut lapsesta saakka perinne leipoa äidille kakku äitienpäiväksi. Tänä vuonna leivoin levykakun kääretorttupohjasta. Tässä ohje. :)

Kääretorttupohja
4 munaa
1,5 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
3/4 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta

Rahka-persikkatäyte
2 dl vispikermaa
200 g maitorahkaa
1 prk persikoita

1. Vaahdota munat ja sokeri.
2. Lisää varovasti seokseen keskenään sekoitetut muut aineet. 
3. Kaada pellille ja paista 200 asteessa n. 10 min.
4. Kumoa valmis pohja leivinpaperille.
5. Soseuta persikat sauvasekoittimella.
6. Vatkaa kerma.
7. Sekoita maitorahkaan persikkasose ja kermavaahto.
8. Leikkaa kääretorttupohja keskeltä puoliksi.
9. Kostuta osat esim. persikkamehulla.
10. Levitä täyte pohjalle ja laita toinen kääretorttupuolikas päälle.
11. Koristele oman maun mukaan. Minä laitoin kakun päälle vaahtoutuvaa mansikkakermaa, viinirypäleitä ja mariannerouhetta.


Kakku oli helppoa ja nopeaa valmistaa ja siitä tuli hyvää ja raikasta. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti