maanantai 27. toukokuuta 2013

Ensimmäinen kuvakirja

Välillä on mukavaa teettä digikuvista paperikuvia ja olen jo vuosia käyttänyt siihen Ifoloria (www.ifolor.fi). Palvelu on ollut hyvää ja kuvien nettitilaus melko yksinkertaista. Olen tilannut Ifolorin kautta myös kuvakortteja. Canvas -sisustustaulun tilaus on ollut harkinnassa.

 

Viime viikolla tilasin Ifolorilta kuvakirjan. Kuvakirjan suunnittelua varten asensin koneelle Ifolor designer -kuvakirjaohjelman, joka on suomenkielinen ja jonka avulla kuvakirjan suunnittelu onnistuu ohjatusti. Ohjelma sisältää lukuisia erilaisia asettelu- ja värimalleja ja ohjelman voi asentaa ilmaiseksi Ifolorin nettisivuilta (www.ifolor.fi/lataa_ohjelmia). Kuvien asettelussa, muokkailussa ja tekstien kirjoittamisessa on melko iso työ eli siihen on syytä varata aikaa - ja kärsivällisyyttä. Onneksi kuvakirjan pystyy tallentamaan ja jatkamaan myöhemmin. Miinuksena mainittakoon etten löytänyt ohjelmasta mahdollisuutta poistaa sivuja väleistä ja mahdollisuutta vaihtaa kuvakirjan muotoa kesken tilauksen. Olisin myös toivonut vieläkin enemmän kuvien ja tekstien valmiita asettelu mahdollisuuksia. Ifolor lupasi kuvakirjan toimitusajaksi 4-9 arkipäivää, mutta ilahduin, kun kuvakirja oli luonani jo kolmen arkipäivän kuluttua! Ifolorin sivuilta (www.ifolor.fi/nain_teet_ifolorkirjan) löytyy lisää vinkkejä kuvakirjan tekemiseen.


Olen ollut positiivisesti iloinen kuvakirjasta. Laatu on hyvä ja kuvakirjasta tuli "yllättäen" juuri sellainen miksi sen suunnittelinkin. ;) Kuvakirja käsittelee minun elämää ja kirjaa on tarkoitus esitellä vieraille ensi viikolla olevissa valmistujaisjuhlissani.


ps. Ifolorilla on usein alennuskampanjoita, jotka kannattaa hyödyntää!

2 kommenttia:

  1. Mä olen myöskin käyttänyt Ifoloria jo monen vuoden ajan. Sieltä on tullut tilattu niin perus digikuvat kuin, että kuvakirjat ja lahjaksi kerran tein sellaisen seinäkalenterin. Nopeaa, edullista ja helppoa. :)

    Tästä sun postauksesta sainkin taas muistutuksen siitä, että voisin R:lle tehdä syntymäpäivälahjaksi kuva-albumin.. Hhhm. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mukava kuulla, että olet myöskin tyytyväinen Ifolorin palveluihin. :) Kuva-albumi synttärilahjaksi on tosi hyvä idea! Vielä tänään Ifolorilla olisi kuvakirjat alennuksessa (tosin uusia tarjouksia tulee koko ajan).

      Poista