sunnuntai 19. toukokuuta 2013

Hanami

Helsingissä Rouhuvuoren kaupunginosassa sijaitsee japanilaistyylinen puutarha ja kirsikkapuisto, joissa on yhteensä noin 240 kirsikkapuuta. Kävin puutarhassa ensimmäisen kerran keväällä 2008, jolloin ystäväni esitteli sen minulle. Hän myös kertoi puutarhassa järjestettävästä joka keväisestä kirsikankukkajuhlasta Hanamista. Siitä saakka vuosittain olen puutarhassa käynyt, tosin vain muutaman kerran itse juhlassa.

Kukat nupuilla muutamaa päivää ennen kukinnan alkua.

Tänä vuonna ehdin käydä ihastelemassa kirsikkapuita jo muutamaa päivää ennen kukintaa. Onneksi kukinta ajoittui juuri Hanamiin, joka oli tänään eli sunnuntaina 19.5.2013.


Hanami (japaniksi "kukkien katseleminen") on vuoden tärkein juhla Japanissa. Juhla ajoittuu kirsikkapuiden kukinnan alkamiseen, joten juhlan ajankohta vaihtelee kevään sääolojen ja kukintapaikkakunnan mukaan.


Roihuvuoren Hanami juhlaan monet tulevat piknikille. Tapahtumassa on erilaisia näytöksiä ja esittelyjä mm. parapara- ja butotanssiesityksiä, ikebanaa, origameja, teetaidetta, budo-esityksiä ja kotonsoittoa, sekä myynnissä on japanilaisia ruokia.  


Piknikillä kirsikkapuiden alla.
Ruokajonossa..
Paraparaesitys. Harrastan itsekin tätä tanssia. :)
 
Sää oli hyvä ja ihmisiä oli tämän vuoden Hanamiin tullut runsaasti paikalle. Oli mukavaa viettää tapahtumassa aikaa ystävien kanssa esityksiä katsellessa. Olen ihan ihastunut kirsikankukkiin! Ehkä omalla pihallanikin on vielä joskus oma pieni kirsikkapuutarha. :)  

 


Kirsikankukista hullaantunut..

2 kommenttia: