lauantai 23. maaliskuuta 2013

Tonnikala-tortillarullat

6 kpl (paketillinen) tortillakuoria
n.200g (purkillinen) tuorejuustoa oman maun mukaan esim. paprika tai aurinkokuivattu tomaatti
3 prk tonnikalaa öljyssä
1 ruukullinen lehtisalaatinlehtiä
viinirypäleitä / oliiveja

1. Levitä tortillakuoren päälle tuorejuustoa.
2. Levitä tortillakuoren päälle valutettu tonnikala.
3. Lopuksi laita päälle salaatinlehti.
4. Kääri tortillakuori rullalle.
5. Leikkaa tortillasta suupalan kokoisia paloja ja kiinnitä ne heti coctailtikulla, jotta rullat pysyvät kiinni.
6. Työnnä coctailtikkuun vielä esimerkiksi viinirypäle tai oliivi koristeeksi.
7. Tarjoile mielellään samana päivänä, jotta rullat eivät vetisty.


Tortillan sisältöä voi muuttaa oman maun mukaan, mutta täytteen määrässä on hyvä pitää mielessä kohtuus, jotta kuoret pysyvät kiinni ja helposti syötävinä. Ohjetta voi muokkailla esimerkiksi valitsemalla tortillakuorien sijaan rieskoja. Tortilloiden pääpalat kannattaa jättää itselle kokkauseväiksi.

Nämä ovat oikein hyvä tarjoiltava juhliin, joissa tarvitaan pientä suolapalaa, mutta halutaan kuitenkin pärjätä ilman haarukoita ja veitsiä. Valmistaminen on myös helppoa ja nopeaa.

2 kommenttia: