lauantai 30. maaliskuuta 2013

Kirjoitettu ja kansissa

Päättötyöni, jota myös insinöörityöksi kutsutaan, on nyt valmis ja kansissa. Uskomatonta, mutta totta: tämäkin onnenpäivä vielä koitti.

Tässä osa käyttämästäni lähdekirjallisuudesta.

Aloitin insinöörityöni työstämisen kesäkuun 2012 alussa. Olin intoa täynnä. Sain tehdä opinnäytetyötä työpaikalla, ja siellä sitten olinkin joka päivä, koko kesän.

Sitten tuli syksy ja opinnot jatkuivat.. ja päätin jatkaa päättötyön tekemistä kotitoimistossani työläppärillä. Tässä vaiheessa olin hyvin väsynyt työskentelyyn, ja välillä meni useampi viikko etten avannut työkonetta ollenkaan.


 Joulukuussa päätin, että insinöörityö olisi saatava loppuun, mitä pikimmiten sen parempi, ja tammikuussa starttasin melkoisen loppukirin. Työskentelin päivittäin ja välillä viikonloputkin putkeen, ja voin sanoa, että vaati sisua avata työkone sunnuntaiaamuna kahdeksalta (varsinkin, kun edellisenä yönä oli sulkenut sen vasta yhdeltä). Silloin tuntui, ettei valmista tule vaikka kuinka puurtaisin. Välillä viikonpäivät sekoittuvat keskenään ja edelleen on hieman sumuista mitä alku vuonna oikein edes tapahtui.

Syntymäpäivänäni tammikussa hain lounaaksi sushia!

Työni kannalta isoin käännekohta oli, kun ensimmäisen kerran annoin sen toisille, työstäni täysin ulkopuolisille, luettavaksi ja sain kannustavaa ja positiivista palautetta. Silloin näin toivon pilkahduksia ja oma vaatimustasoni hieman laski.

Kirkasvalolamppu antoi energiaa, teekupposten lisäksi.

Insinöörityöni valmistui reilu parisen viikkoa sitten. Viime viikolla hain työn sitomosta ja tämän viikon keskiviikkona esittelin sen opinnäytetyöseminaarissa ammattikorkeakoululla. Seminaarin jälkeen tuntui tosi hyvältä. Pitkä prosessi oli valmis ja sain lopputuloksesta positiivista palutetta. Vietin mukavat ja menevät seminaarijatkotkin.. mutta niistä ei nyt enempää. ;)

Opinnäytetyötä tehdessä ehdin haaveilla monesta "sitten kun tämä on valmis niin.." jutusta. Yksi tälläinen juttu oli iso jäätelöannos, jonka kävin jo Tennispalatsin Finnkinon jätskibaarissa nauttimassa. Voin sanoa, että maistui nii-iin hyvältä!

Nam!

Olen viime kuukausina juonut monin kertaisesti enemmän teetä kuin koskaan elämäni aikana. Loppu rutistukseen annoin itselleni myös luvan useammin ostaa coca-colaa ja suklaata. Olen hyvin kiitollinen saamastani avusta ja tuesta.. ja siitä, että ystävät ja muut ympärilläni ovat kestäneet minua, vaikka toisinaan olen ollut hyvin stressaantunut.

Opinnäytetyö on tehty, mutta insinööriksi valmistumiseni on vielä kolmen tentin päässä. Niin kaukana, mutta toisaalta niin lähellä. Jos aloittaisin insinöörityön huomenna uudelleen, tekisin monta asiaa toisin. (Onneksi) menneeseen ei kuitenkaan voi palata. Kokonaisuudessa insinöörityöni opetti minulle monia asioita. Opin lisää aiheista, joita työni käsittelee. Sietokykyni epätäydellisyyttä kohtaan lisääntyi, samoin kuin ongelmanratkaisutaito. Opin myös hieman enemmän luottamaan itseeni. Siihen, että osaan ja jos en osaa, joku muu osaa ja ei ole häpeä pyytää apua.

Olo on helpottunut, onnellinen. 
Minä tein sen. <3

2 kommenttia: