maanantai 4. helmikuuta 2013

Helmikuinen Tukholma

Välillä on hyvä ottaa vähän vapaata ja tehdä pieni matka. Minä tein pitkästä aikaa matkan Tukholmaan.

Serenadin Promenadikatu.

Matka oli minulle ensimmäinen Helsinki - Tukholma - Helsinki -matka, sillä aikaisemmat Ruotsinristeilyt ovat aina alkaneet Turusta. Helsingistä lähteminen oli kuitenkin miellyttävää, sillä satamaan oli lyhyt matka ja laivan aikataulu oli hyvä niin iltojen kuin aamujenkin puolesta. Olin myös positiivisesti ilahtunut Silja Serenadin ohjelmaan, joka oli oikein viihdyttävää: tanssi- ja akrobatia esityksiä, karaokea, tanssia, pianisti, trubaduuri.. ja tietenkin useampi kauppa, taxfree ja ravintoloita.

Laiva lähti Helsingin Olympiaterminaalista klo. 17 (Suomen aikaa) ja Tukholmassa Värtahamnenissa olimme seuraavana päivänä klo. 9.30 (Ruotsin aikaa). Tavarat pystyi jättämään päiväksi hyttiin, sillä hytti oli käytettävissä koko päivän ajan.

B-luokan hytissämme olikin ikkuna! Edessä olleesta pelastusveneestä huolimatta maata ja vettä kuitenkin näkyi ja ikkuna toi hyttiin avaruutta.

Laivalta sai ostettua lippuja kaupunkikierroksille, museovierailuille ja joukkoliikenteeseen. Me ostimme päivän metroliput, joka helpotti kiertelyä.. sillä aina pystyi hyppäämään Tukholman metroon, joka on huomattavasti laajempi kuin Helsingin kaksi raidetta. Aikaisemmat kokemukseni Tukholman joukkoliikenteesta ovat olleen sekavia, mutta nyt Tunnelbanalla kulkeminen ei tuntunut ollenkaan hankalalta.

Metron odottelua..

Lounalla kävimme italialaisessa Esperanza ravintolassa, jonka seuralaiseni oli etukäteen pongannut netistä hyvien arvosteluiden perusteella. Ruoka oli oikein maukasta ja lounashinnat miellyttivät. Ravintola on kuitenkin melko pieni ja ruuhkainen eli tuntikausiksi, ainakaan lounasaikaan, sinne ei kannata yrittää jäädä.

Tortelliinoja ja parmankinkkua.

Kiertelimme ympäriinsä ja välillä meinasi tulla paniikki ehdimmekö käydä kaikkialla missä halusimme. Hyvin kuitenkin ehdimme, lopulta. Tukholman sää myös ilahdutti kuivilla ja ei liukkailla kaduilla ja kirkkaalla pikkupakkaspäivällä.

Vanhassa kaupungissa.

Voin suositella Myrorna kauppoja kaikille joita kiinnostaa käytetyt vaatteet ja tavarat. Ainakin minusta Myrornan valikoima oli parempi kuin monissa Suomen UFF -myymälöissä. Teen ystäville suosittelen NK:n alakerrassa olevaa teepistettä ja Södermalmilla sijaitsevaa Tea Centre of Stockholm -puotia. Seuralaiseni varmaankin suosittelisi Systembolagetia, jonka alkoholivalikoima vaikutti minustakin melkoisen laajalta. Muutamia ostoksia tuli päivän aikana tehtyä mm. aivan huumaavan tuoksuista shamppanja teetä, Viktoria&Daniel muki ja vaalea kevättakki.

Tea Centre of Stockholm

Laiva odotti satamassa ja klo. 17 (Ruotsin aikaa) se lähti kohti Helsinkiä. Laivaohjelma oli samanlaista kuin mennessä.. ja lisäksi kävimme illallisella etukäteen varatussa buffetissa. Buffetissa oli tarjolla mm. sushia ja ihana jälkiruokapöytä ja maistoinpa minä ensimmäistä kertaa simpukoita!

 

Seuraavana aamuna klo. 10.30 (Suomen aikaa) laiva saapui takaisin Helsingin Olympiaterminaaliin.

Olen oikein tyytyväinen ristilyyn ja pieneen irrottautumiseen arjesta. Uudesta matkasta haaveillen..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti