sunnuntai 4. helmikuuta 2018

Taloprojektia edistämässä Asta Rakentaja messuilla

Blogini on välillä sivunnut meidän omakotitaloprojektia, josta en ole vielä osannut sen isommin kirjoittaa, kun koko projekti on tuntunut utopistiselta. Päät puhki mietimme useamman vuoden ostammeko valmiin, remontoimmeko vanhan vai rakennammeko kokonaan uuden. Lopulta päädyimme remontoimaan 1915 rakennetun hirsitalon. Aluksi oli kaunis ajatus puolen vuoden remontista.. Nyt aikataulu näyttää siltä, että kunhan joskus valmista tulisi. Melko usein mielessä on ajatus missä vaiheessa olisimme jos olisimme rakentaneet kokonaan uuden. Niinpä, varmaan pidemmällä kuin nyt tämän remontoinnin kanssa. Onneksi periaatteessa ei ole mikään kiire, vaikka toisaalta haluaisi mahdollisimman pian eroon meidän nykyisestä kerrostaloasunnosta. Remonttitalossamme on tällä hetkellä seinät ja katto. Kaikki muu on nyljettynä.

Lauantai-iltapäiväksi päätimme kuitenkin yhdessä mieheni kanssa jättää hetkeksi työkalut rauhaan ja lähteä Tampereen messu- ja urheilukeskukseen Asta Rakentaja -messuille (www.asta.fi), vaikka toistaiseksi tulevaan kotiimme yksityiskohtien hankinnat tuntuvat aika kaukaiselta. 


Avoimin mielin lähdimme liikkeelle ja ihan positiivisesti yllätyin ettei kyseessä ole pelkät sisustusmessut, joiksi aiemmin Asta Rakentaja -messut mielsin. Messuilla oli yllättävän hyvin esillä ikkunafirmoja, lämmitysratkaisuja, talotekniikkaa, keittiöitä, kaakeleita, kylpyhuonekalusteita, lattiamateriaaleja, porrasfirmoja, terassilaseja yms. Myös lähikuntia ja talopakettifirmoja oli paikalla, vaikka juuri meidän kohderyhmää niistä kumpikaan ei ollut, koska talo ja paikkakunta taitavat olla lähes ainoat, jotka meillä on jo valittuna. ;) Perjantaina messuilla olisi ollut enemmän ammattilaisluentoja.


Ohjelmasta osallistuimme "nikkarointia Hirvaskankaan MacGyverin Markun tapaan" esitykseen. Markulla oli työn alla seinäkellosta baarikaappi, joka huutokaupattiin huutokauppakeisarin pitämässä hyväntekeväisyyshuutokaupassa sunnuntaina. Markku oli ottanut myös höyläkokoelmastaan osan mukaan ja esitteli niitä yhdellä osastolla. Kuulemma hän omistaa yli 400 höylää, joka on aikamoinen määrä. Markun hengessä voisi itsekin tsekkailla kaikkea sitä vanhaa tavaraa mitä vanhasta talosta löytyi ja miettiä miten sitä voisi uusiokäyttää.


Messuilla oli lauantai-iltapäivänä ihan kohtuullisesti kävijöitä, ei liian ruuhkaista, joten kiertely oli huomattavasti miellyttävämpää kuin Suomen kädentaidot messuilla marraskuussa (kädentaidot messuista kirjoitin täällä: https://kissojenvaltakunnassa.blogspot.fi/2017/11/kissojen-valtakunnassa-goes-suomen.html). Asta Rakentaja -messuilta jäi monia ajatuksia ja ideoita muhimaan päähän. Saimme myös luotua messuilla muutamia kontakteja, joista toivottavasti kuuluu lähiviikkoina, sekä keräsimme ison pinon esitteitä iltalukemiseksi. Kannattiko käydä? Kyllä, ehdottomasti kannatti. Asta Rakentaja -messut on hyvinkin kompakti paketti, jos rakentaminen tai remontointi on sinulla haaveissa tai ajankohtainen. Harvasta paikasta voi saada yhtä isoa rakentamisen tieto- ja ideapakettia samalla kertaa.

Kiitos Tampereen messuille bloggaajapassista! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti