keskiviikko 11. lokakuuta 2017

Henriksin lauantaibrunssi

Saimme lahjaksi lahjakortin lauantaibrunssille Henriks ravintolaan Tampereelle. Tykkämme hotelliaamupaloista, olen lukenut brunsseista ja monesti kuullut kehuja brunsseista, mutta muuta kokemusta meillä ei niistä ollut.

Wikipedia:
"Brunssi on aamupäivällä syötävä runsaan aamiaisen ja lounaan yhdistelmästä tai välimuodosta käytetty nimitys. Brunssi nautitaan myöhemmin kuin aamiainen, mutta aikaisemmin kuin lounas."

Me herätään viikonloppuisinkin melko aikaisin, joten meille brunssi oli enemmän sitä lounasta kuin aamupalaa. Aamupäivä kierreltiin Tampereella ja heti puolilta päivin meille oli varattuna pöytä Henriksistä. 


Henriks ravintola sijaitsee Satamakadulla, ihan keskustan tuntumassa. Vastaanotto ravintolassa oli oikein hyvä ja saimme toivomamme rauhallisen pöydän. Olimme ensimmäiset paikalla eli pääsimme myös ensimmäisinä korkkaamaan alkupalapöydän. Lisämaksusta olisi saanut kuohuviiniä, mutta tällä kertaa jätimme sen väliin. 


Kun alkuruokaa oli syötynä aikamoinen annos, oli edessä vielä pääruoka. Pääruoan sai valita kahdesta eri vaihtoehdosta ja pääruoka tarjoiltiin pöytään. Tarjoilija painotti jo heti ravintolaan saapuessamme, että pääruoan saamme, kun se meille sopii eli rauhassa olisi aikaa syödä alkuruokia. 


Lopuksi pöytään tarjoiltiin vielä jälkiruoka. Tällä kertaa tarjolla oli uuniomenaa vaniljajätskillä.


Me saimme mahat täyteen ja oli mukavaa maistella eri makuja ja nauttia hieman erilainen lounas. Vertailevia kokemuksia meillä ei ole brunsseista.. ja mutta jos yhden kerran perusteella voi tehdä arvion niin Henriksistä löytyy ainakin oikein hyvää ruokaa, monipuolinen ruokavalikoima, rauhallinen miljöö ja erinomainen palvelu. Pöytävarausta suositellaan, koska heidän brunssit ovat suosittuja. Onhan heidän brunssiaan arvioitu myös Tampereen parhaaksi, juttua löytyy täältä: https://emminuorgam.com/2016/10/08/tampereen-paras-brunssi/

Onko brunssit sinulle ennestään tuttuja? Olisiko sinulla suositella jotain brunssipaikkaa?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti