torstai 24. elokuuta 2017

Tapettihaaveissa

Olen sellainen tapettihaaveilija. Tykkään etsiskellä googlen kautta erilaisia tapetteja ja miettiä mitä niistä voisin laittaa mihinkin, kun joskus alkaisin tapetoida. Niinpä, JOS alkaisin tapetoida. En ole vielä alkanut, kertaakaan.

Tällä hetkellä tapetoinnin mahdollisuus olisi kuitenkin lähempänä, sillä meillä on taloprojekti alkamassa. Tässä vaiheessa, kun ollaan lähinnä sorkkaraudalla nyljetty vanhaa taloa sisältä, kannettu iso lavallinen naulasia lautoja ulos talosta ja kohta availlaan alapohja auki, on fiilis, että päästäispä jo tapeteihin..! Ei jaksaisi säkittää puruja ja sammalia, miettiä mitä eristettä laitetaan mihinkin ja miten ihmeessä se pönttöuuni siirretään huoneesta toiseen. Vielä ehkä pitää kuitenkin malttaa, vaikka kävi jo mielessä, että voisihan ne tapetit hankkia ajoissa. ;)

Loppuenlopuksi tapetit on aika kalliita, enkä tiedä tuleeko niitä kovinkään monelle seinälle uudessa kodissa. Olemme sopineet, että jos emme ole varmoja seinien estetiikasta, maalaamme ne vain valkoisiksi. Sen valkoisen päälle on kuitenkin helppo myöhemmin tapetoida tai maalata muulla väreillä. Tällä hetkellä on mietinnässä makuuhuoneeseen yksi tehosteseinä tapetista sekä eteisen seinien tapetointi. Yläkerran teemme todennäköisesti vain levytykseen saakka valmiiksi eli sinne hommaamme lopullisen pintamateriaalin myöhemmin. Saapa nähdä muuttuuko mieli matkalla.. Lähteekö tapettikaupassa homma kokonaan lapasesta vai nuukailemmeko loputkin tapettihankinnat jonnekin tulevaisuuteen.

Tässä jotain tämän hetkisiä suosikeita: 


Kullanmuru tapetti roosa on Vallilan valikoimissa. Roosa värinä taitaa olla se, joka iskee minuun tässä tapetissa eniten. Tämä voisi sopia vaikka makuuhuoneeseen. 
Kuvat: http://www.vallila.fi/kullanmuru-tapetti-53x1120-cm-roosa


Mangolia tapetti aqua on myöskin Vallilan valikoimassa. Tämä ei ole ihan niin hempeä, vaikka mieheltäni tämä sai tuomion mummokuosina. Tämäkin voisi sopia makuuhuoneeseen, tai miksipä ei keittiöön, jos sinne tapettia laitamme.
Kuvat: http://www.vallila.fi/magnolia-tapetti-aqua


Toivo tapetti beige on myös Vallilan valikoimassa. Näihin Toivon oraviin rakastuin jo useampi vuosi sitten ja välillä käyn aina vilkaisemassa, että saahan sitä tapettia edelleen. Eläinaiheet ovat minulle lähellä sydäntä, ehkä juuri siksi nämä oravat ovat minut suosikeita. Loppuenlopuksi en tiedä mihin tätä laittaisin. Ehkä eteiseen? Makuuhuone ja se keittiö ovat myös mahdollisuuksia. Jossain määrin pidän tapetin harmahtavaa ilmettä hieman elottomana.
Kuvat: http://www.vallila.fi/toivo-tapetti-beige


Early Bird White on Pip Studion valikoimassa. Nämä linnut sopisivat mielestäni tosi hyvin eteiseen. Tapettia on saatavilla myös muulla pohjavärillä, enkä osaa päättää mistä niistä tykkäisin eniten. Ehkä tämä vaalea voisi sopia neutraaleimpana värinä.
Kuvat: https://verkkokauppa.seinaruusu.fi/epages/seinaruusu.sf/fi_FI/?ObjectPath=/Shops/20120309-11092-90674-1/Products/386010

Vitsit, voisin vain upputua näihin ihaniin kuoseihin ja väreihin! En ole vielä uskaltanut noutaa mitään tapettikirjoja hypisteltäväksi. Ehkä hyvä niin, että tämä haaveiluhomma pysyy edes jossain aisoissa. Loppuen lopuksi taitaa mennä aika monta kuukautta ennen kuin meidän kohteessa koko tapetointi on vielä yhtään ajankohtainen idea.

Hei, onko siellä ruudun toisella puolella muita tapettihaaveilijoita? Entä pidätkö itse enemmän tapeteista vai maalatuista seinistä?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti