maanantai 25. huhtikuuta 2016

Se valtameren kokoinen voima

Minulla olisi monesti paljon sanottavaa, mutta en yksinkertaisesti löydä aikaa keskittyä kirjoittamaan niistä.

Mihin minun aikani kuluu?

- Uni, sitä tarvitaan joka päivä.Viime aikoina on kuitenkin ollut pieni uneton kausi, joka on taas vaikeuttanut elämää päivällä. Reagoin todella nopeasti väsymykseen ja alan käydä puoli teholla. Onneksi nykyään unettomat kaudet eivät ole pysyviä vieraita.

- Työt, noin 40 h viikossa.

- Työmatkat, noin 1,5 h päivässä. Se on iso määrä se. Ajamisen lomassa yritän rentoutua musiikkia kuunnellen. Tällä hetkellä olen todella kiitollinen kesänopeuksista ja valoisista aamuista ja iltapäivistä.

- Liikuntaharrastukset. Niihin haluaisin laittaa aikaa enemmänkin. Yritän liikkua joka päivä vähintään puoli tuntia. Oikeasti en ihan joka päivä ehdi liikkua, mutta yritän olla kantamatta siitä huonoa omaatuntoa.

- Hääjutut. Niihin saisi uppoamaan aikaa pohjattomasti. Mitä lähemmäksi hääpäivä lähestyy niin sitä enemmän puuhat lisääntyvät. Enää ei riitä vain haaveilla vaan on todella tartuttava toimeen. Tällä hetkellä työn alla on mm. kutsut, vieraslista, menu, nimikyltit, häämatka sekä häävalssin hiominen. Toisinaan murehdin sitä miten yksin olen koko projektin kanssa.

- Parisuhde. Siitä en haluaisi tinkiä, vaikka kuinka vähän olisi aikaa.

- Kokkaaminen ja kotityöt. Meidän taktiikka on keskittää ostokset kerta viikkoon, jos mahdollista. Yleensä kokkaamme muutaman isomman erän viikossa ja lisänä täydennämme tarvittaessa pakasteilla ja ulkona syömisellä. Myös pyykinpesun yritämme keskittää viikonlopulle. Kodin siivoamisen hoidamme pääsääntöisesti yhdessä. Perussiistiin kotiin on mukava palata ja yritämme välttää ison kaaoksen syntymistä. Olemme kuitenkin samaa mieltä siitä ettei koko kotia tarvitse joka viikko puunata katosta lattiaan.

- Lepääminen. Mitä väsyneempi, sitä enemmän lepäämistä tarvitaan.. eli se pitää priorisoida hyvinkin korkealle.

- Ystävät. Kannan usein pientä huonoa omaatuntoa, kun en ehdi pitää ystäviin tarpeeksi yhteyttä. Yritän kuitenkin myös oppia olemaan itselle armollisempi - loppuenlopuksi huono omatunto ei auta ketään. Aina ei ehdi nähdä, mutta onneksi on myös monia muita yhteydenpitokeinoja. Ilahtuisin, jos kiireen keskellä myös minut huomioitaisiin ja muistettaisiin.

- Oman kodin etsintä. Olemme jo jonkin aikaa haaveilleet muutosta ja viime kuukausien aikana käyneet katsomassa hyvin erilaisia mahdollisia tulevia koteja. Kiireisin syy muuttoon on minun työmatkaväsymys. Tuntuu, että koko projektin päättyminen on valovuoden päässä, vaikka joka päivä uudet kohteet tsekkaankin netistä.


Kaiken tämän lisäksi meiltä yhtenä kauniina sunnuntaina hajosi jääkaappipakastin. Sillä oli työllistävä vaikutus.. mutta onneksi se on nyt hoidettuna ja haluaisin uskoa, että vaihto teki myös hyvää. Eikä se jääkaapin roudaaminen ollut ollenkaan niin paha juttu kuin esim. pyykinpesukone.Viime aikoina olen tuntenut itseni väsyneeksi muutenkin kuin työmatkan osalta. Ikäviä juttuja on ollut useampia ja tuntuu, että ne lohkasevat liian ison siivun ennestään vähäisestä energiasta. Haluaisin kuitenkin taistella vastaan ja kieltäytyä käyttämästä energiaani ikäviin asioihin. Asioilla on tapana järjestyä, jotenkin.

Niin kuin Apulantakin laulaa: "Sullon sisälläs valtameren kokoinen voima, jonka sä voit oppaaksesi valjastaa".
Juurikin niin, yritän tarttua kiinni siihen voimaan.

2 kommenttia:

  1. Itsestäni olen huomannut sen, että kun olen töissä saanut tehtyä kaikki ne vuoden kiireisimmät jutut niin nyt on sitten kiusana joka keväinen väsymys. Eniten ärsyttää on saamattomuus monessa suhteessa, mutta eiköhän tämä tästä.

    Tsemppiä sulle ihan tosi paljon kaikkiin noihin sun "projekteihin", hääjärjsetelyihin, asunnon etsintään.. Asioilla on tapana järjestyä. <3

    VastaaPoista
  2. Kiitos paljon tsempeistä Marie H ja mukavaa kevättä sinullekin. <3

    VastaaPoista