lauantai 6. helmikuuta 2016

Route 66: "aamuun päin me ajetaan rantoja pitkin läpi koko maan" - The End

Oho, tulipa sekin päivä, kun sain kaikki tekstit kirjoitettua ja julkaistua. Oli melkoinen homma, enkä oikeastaan alunperin ajatellut tehdä tästä näin laajaa matkakertomusta, millaiseksi se lopulta muodostui. Nälkä kasvoi syödessä!

Matkasta on jo jonkin verran aikaa. Tässä pari eniten meiltä kysyttyä kysymystä matkasta: 

Parasta matkalla?
- Seikkailu! Välillä se hirvitti, mutta useimmiten se oli niin kutkuttavan jännittävää, etten ole tainnut aiemmin kokea mitään vastaavaa.
- Loma ja vapaus.
- Se ettei satanut, vaan lähes koko ajan oli aurinkoista ja lämmintä. Kolmen viikon reissulla laitoin kerran (Grand Canyonilla) pitkähihaisen paidan päälle. Muuten kuljin melko kevyesti ja nautin lämmöstä Suomenkin viileän kesän edestä. 
- Amerikka, juuri se ihmemaa, jossa kaikki on suurempaa.

Jos lähtisin nyt reissuun, mitä tekisin toisin?
- Vuokraisin pienemmän auton. :D Eh, auto oli niin valtava, että hirvitti, mutta kieltämättä pikkuautolla ajelu olisi myös voinut hirvittää niiden valtavien monsteriautojen keskellä.
- Pakkaisin pari mekkoa lisää mukaan. 
- Los Angelesissa emme viipyisi ihan niin pitkään. Sen sijaan lisäyön voisi viettää esim. Chicagossa.

Miten paljon matka maksoi? 
- Emme ole tehneet yhteenvetoa matkalla kuluneesta rahasta. Joitain summia kerroin erityisesti "yleisiä asioita" merkinnöissä. Rahaa meni, mutta saimme sillä myös paljon. Raha-asioista ei ole mitään hampaankolossa. Budjetteja löytyy netistä ja minä annan yhden ohjeen: kerran sinne lähdet niin varaa tarpeeksi rahaa. Jokaisen oma asia on, kuinka paljon haluaa pihistää, mutta jossain asioissa (esim. puoli-ilmaisissa motelleissa) kannattaa hieman ottaa järkeä käteen ja lukaista muutamat kommentit ennen varauksen tekemistä. Turvallisuus menee rahan edelle.

Rankinta matkalla?
- Jet lag, ehdottomasti. En ole koskaan aiemmin joutunut sopeutumaan noin isoon aikaeroon ja se sopeutuminen ei todellakaan käynyt ihan tuosta vain. Lähinnä olin iltaisin tosi väsynyt ja aamulla jo aikaisin hereillä. Muistaakseni ensimmäisen viikon nukuin yöt kuin raato enkä nähnyt unen unea, mikä on minulle tosi harvinaista.
- Joka ilta uusi motelli, joka päivä uudet maisemat ja nähtävyydet. Kannattaa ottaa huomioon, että reissaaminen, lähteminen ja kiertäminen vaatii yllättävän paljon energiaa. Ajamattomia välipäiviä kannattaa suunnitella väleihin.
- Toisinaan kuumus veti tosi veteläksi. Me oltiin reissussa syyskuussa eli pahimpien helteiden piti olla jo ohitse, mutta silti oli tosi kuuma jopa Chicagossa, joka oli matkamme pohjoisin kohde.

Eniten jäin kaipaan?
- Mukin hintaan kuuluvaa toista mukillista limua.
- Santa Monican hiekkarantaa. <3
- Ravintoloiden ystävällistä asiakaspalvelua.
- Las Vegasia. <3
- Sitä miten uima-allas löytyy joka ilta yöpaikasta.
- Niitä maisemia. <3
- Sitä lämpöä ja aurinkoa.
- Disneylandia. <3
- Petrified Forestin kansallispuistoa.
- Grand Canyonia.
- Kaikkia tapaamiamme ihmisiä.
- Memphistä.
- Chicagoa. 
- Ihania pikkukaupunkeja. <3
- Route 66!
- Kaikkea..?Eli siis route 66 -merkinnät on tältä erää tässä. Jätän kuitenkin option lisäteksteillä, jos vielä intoudun muistelemaan jotain tiettyä juttua, mutta epäilenpä ettei se tapahdu ihan heti.

Näitä kirjoittaessa tuli minulle hieman kaipuu matkalle. Merkintöjen lopun häämöttäessä huomasin ehdottelevani poikaystävälleni road trippiä - vaikka häämatkana. Hän ei ihme kyllä innostunut. Minä kerran avasin kartan ja haaveilin. Onneksi aina voi haaveilla uusista seikkailuista sekä palaita vanhoihin muistoihin.

Viime syksynä matkamme jälkeen julkaistu Vesan Tequila biisi tuo mieleen matkan. Laulan sitä aika usein biisin mukana. :)
 
"Aamuun päin me ajetaan
rantoja pitkin
läpi koko maa
Ajetaan kovaa
ollaan ihan hiljaa
saat kaataa mun napaan tequilaa
Oot mun nouseva aurinko
ja mun ainoa kotimaa
Ajetaan kovaa
motellissa jossain saat kaataa
mun napaan tequilaa

Kalliot suojaa mua
kun mä tahdon rakastaa sua
Lauluihin valaiden
ja sun kainaloon nukahtaen
Luottaen lepäämään
vahingoitettu jää
Kätes sun vielä mua silittää
"

Tosiaan, kaikki merkinnät löytyvät route 66 tagin takaa oikeasta reunasta. Mielelläni kuulisin, jos jotakuta on auttanut nämä merkinnät matkasuunnittelussa ja matkalla. Muutenkin saa kommentoida ja kysyä - vastaan mielelläni. Tämä on nyt toistaiseksi se viimeinen merkintä route 66 reitistä ja siirryn muihin aiheisiin. Mitäpä sitä sitten kirjoittaisi. Ehdotuksia?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti