sunnuntai 9. elokuuta 2015

Vadelmamoussekakku

Pohja
250 g Digestive-keksejä
100 g voita

Vadelmamousse
4 dl kuohukermaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
noin 3-4 dl vadelmia (itse laitoin pienen rasiallisen tuoreita)
1 dl tomusokeria
1 sitruunan mehu
5 liivatelehteä

1. Vuoraa irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla.
2. Murskaa keksit. Sulata voi ja sekoita keksimurskan sekaan. Painele seos vuoan pohjaan. Laita vuoka jääkaappiin.
3. Valmista vadelmamousse. Laita liivatelehdet likoamaan. Survo marjat ja lisää ne ja tomusokeri tuorejuuston joukkoon. Vatkaa kerma toisessa astiassa. Kuumenna sitruunamehu ja liota liivatelehdet siihen. Kaada liivate marjaseokseen ja marjaseos kermaseokseen samalla sekoittaen. Kaada seos vuokaan keksipohjan päälle tasaiseksi kerrokseksi.
4. Laita jääkaappiin hyytymään. Jos haluat nopeuttaa hyytymistä niin laita vuoka muutamaksi tunniksi pakastimeen. Kakun hyydyttyä, irroita vuoka ja koristele kakku haluamallasi tavalla. Minä laitoin päälle suklaarouhetta.

Muuntelin oman reseptin Bettina's Food Dreams Suklaa-vadelmamoussekakku -reseptistä.


Kakusta tuli kerrassaan suussa sulavaa - uusi lempparini! Kannattaa muistaa, että jos valmistaa kakun kaupan pakastevadelmista (joista monet ulkomaalaista alkuperää) niin ne olisi hyvä keittää ennen (lisätietoja: Evira, ulkomaalaiset pakastemarjat). Onneksi näin elokuussa saa hyvin kotimaisia marjoja, joita toki kannattaa hamstrata pakastimeenkin. Miksipä ei tämänkin kakun voisi tehdä muusta kuin vadelmista. Hmm, ehkä minäkin joskus kokeilen muunnosta, vaikka kieltämättä vadelmilla ainakin tämä oli ihan mielettömän hyvää.

2 kommenttia:

  1. Oi, näyttää ihan super herkulliselta! Kiva kun jaoit reseptin! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivottavasti reseptistä on iloa. :) Kakku myös maistuu super herkulliselta - kannattaa kokeilla!

      Poista