maanantai 17. elokuuta 2015

Kesäarki

Minun kesä on ollut kiireinen enkä ole lomaillut yhtään arkipäivää. Toisinaan se ei ole harmittanut, kun olen nähnyt sen vesisateen määrän.. Ihan sama vaikka olisi töissäkin. Iltaisin ja viikonloppuisin on onneksi aikaa tehdä kaikkea arjesta poikkeavaa.. ja olemme yrittäneetkin ottaa niistä hetkistä kaiken irti ja reissanneet mm. mökillä, Turussa, Tukholmassa, Hämeenlinnassa ja pääkaupunkiseudulla. Iltaisin olemme tehneet lähiseuduilla pieniä reissuja, vaikka vain rannalle, tai sitten kotona on ollut kivaa puuhaa. Olen siis viettänyt lomaa iltaisin ja viikonloppuisin. :) Kesäiltaisin jaksaa paremmin, kun on valoisampaa ja aamullakaan ei taida väsymys olla ihan niin suuri. Ikkunoiden peseminen jäi minulla vasta syksyyn, mutta en ole siitäkään jaksanut stressata.

Hyvä artikkeli aiheesta:
Hyvin vietetty arki palauttaa yhtä hyvin kuin loma

Työasioiden osalta tämä kesä on ollut rankempi kuin koskaan. Keväällä töissä sattunut iso katastrofi on ollut melkoinen dominoefekti ikävässä mielessä. Loppumattomilta tuntuvien vastoinkäymisten lisäksi edessä on ollut sopeutuminen uuteen arkeen, siihen että kaikki tuttu ja turvallinen on toistaiseksi mennyttä. Pitkä jälleenrakentamisen tie on vielä edessä, mutta ei saa jäädä tuleen makaamaan (pakko myöntää, että usko ja jaksaminen on ollut todella monesti koetuksella). Paremman huomisen toivossa on kuitenkin rämmittävä eteenpäin. Ja onhan toki edistymistäkin vastoinkäymisistä huolimatta tapahtunut. Hitaasti, mutta varmasti.

Kesääni on tuonut mukavaa puuhaa (ja positiivista muuta ajateltavaa) häiden suunnittelu. Kesäkuun alussa varasimme kirkon ja siitä saakka olen hämmästellyt miten ajoissa kaikki pitäisi varata. Monet juhlapaikat olivat varattuina jo paria vuotta etukäteen! Me ei oltu niin ajoissa, mutta onneksi saimme kuitenkin kivan juhlapaikan varattua. Tällä hetkellä hoidossa on kirkon ja juhlapaikan lisäksi myös valokuvaaja, kampaaja, pitopalvelu, hääkakku ja pappi. Hektisimmistä varauksista on vielä tekemättä bändin varaus (otamme ehdotuksia vastaan hyvästä bändistä). Vielä en ole ehtinyt syventymään lempipuuhaani eli askarteluun, mutta kaikki aikanaan. Jospa myöhemmin tänä vuonna ehtisi häämekkokauppaankin käymään. :)

Syksyllä minullakin pitäisi olla lomaa. Siis ihan oikeasti lomaa. Suunnitelmissa olisi reissu kauemmaksi missä olen koskaan käynyt. Reissun toteutuminen on tosin vielä hieman kiikun kaakun, jos vain työtehtävät mitenkään sallivat. Toivotaan parasta.

"Eteen ja ylös" biisissa on todella osuvat sanat, jotka erityisesti tässä elämäntilanteessa uppoavat minuun. Kannattaa kuunnella. 


"Mun ei täydy vaan mä saan. 

Katse eteen ja suupielet ylöspäin! 
 Teen vastoinkäymisistä voimaa. 
Katse eteen ja suupielet ylöspäin! 
Antaa tulla! Kestän kyllä, periks en tuu antamaan. 

Murehtiminen ei takas eilistä tuo. 
Ja huominenki tulee vaan jos selvitään tänään."

Elastinen on niin ihanan positiivinen - paljon olisi hänestä opiksi otettavaa.

Mukavaa loppukesää murut!

2 kommenttia:

 1. Häiden suunnittelu on mukavaa puuhaa. Itse sain olla paljostikin viime kesänä ystävän häitä järkkäilemässä ja tykkäsin tosi paljon. Ja vielä jonain kauniina päivänä on niiden omienkin häiden suunnittelut edessäpäin. :)

  Elastisen biisi toimii täälläkin kovana tsemppari/voimabiisinä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista Vinopino!

   Mukavaa, että sinäkin olet päässyt mukaan "häähumuun". Häiden suunnittelu on niin ihanaa aikaa ja sen takia haluaisinkin tehdä ja suunnitella mahdollisimman paljon itse, että saisin otettua ajasta kaiken irti. Jaan täällä aina välillä, että miten menee. :)

   Poista