sunnuntai 12. heinäkuuta 2015

Aurinkoinen viikonloppu Tukholmassa

Viikko sitten vietimme viikonloppuamme Tukholmassa. Lensimme sinne suoraan Tampereen Pirkkalan kentältä. Meiltä on kentälle matkaa noin 10 min autolla, lento kestää 55 min ja sen jälkeen siirtyminen Arlanda expressillä keskustaan 20 min. Eli matka-aika oli huimasti lyhyempi kuin satamaan huristelu + laivalla 12 h perille seilaaminen.

Vuosi sitten teimme samanlaisen reissun. Siitä voi lukea täältä: Viikonloppumatka Tukholmaan

Viime vuoden hotelli oli todella hyvä, mutta tällä kertaa täynnä.. ja kyllähän muitakin kannattaa kokeilla. Tällä kertaa yövyimme kaksi yötä Story Riddargatan hotellissa. Hotelli tuntui aluksi.. ei niin hyvältä.. mutta pikku hiljaa taisin tottua siihen urbaaniin hipsterimenoon. Erittäin pitkä miinus musiikista, joka yöllä kuului huoneeseemme alakerran baarista. Poikaystäväni laittoi yöksi korvatulpat ja minä taisin olla aika väsynyt kun nukuin musiikista huolimatta.. eli lopulta musiikki ei ollut ylittämätön kynnys. Huoneen ja koko hotellin sisustus on melkosien rosoista ja revittyä. Ei ihan tyyliimme, mutta kyllä siihenkin tottui.

 

Aamupalalla ei ollut tarjolla ollenkaan lämpimiä ruokia, mutta se ei meitä haitannut, kun emme niitä juuri muutenkaan syö. Aamupala oli muuten erinomainen ja sisälsi mm. tuoretta ananasta, hunajamelonia, jogurtteja, leikkeleitä, kananmunia ja tuoreita leipiä. Myös teet olivat haudutettuina valmiiksi pannussa.


Niin kuin kuvista näkyy niin valaistus hotellissa on myös hämärähkö. Poikaystävääni ilahdutti, että saimme kesäalennuskoodilla lahjakortin alakerran baariin ja hän pääsi maistelemaan 15-vuotiasta rommia.


Kaksi Tukholmapäivää kuluivat kaupunkia kierrellessä. Ilma oli todella lämmin ja aurinkoinen eli aurinkolasit pysyivät päässä ja vesipullo lähellä. Teimme pieniä vaatehankintoja ja teevalikoima täydentyi Nk:lta perinteisesti. 

 

Lauantai-iltana parkkeerasimme puistoon näköetäisyydelle Kuninkaanlinnasta, levitimme viltin ja avasimme pikku pullon shampanjaa. 

 

Lauantai-iltana kävimme myös kävelyllä vanhassa kaupungissa. Siellä yllättäen pikku katujen välissä törmäsimme orkesteriin! 

 

Erittain maukas phad thai kruunasi lauantai-illan. :)

 

Sunnuntaina meidän piti mennä risteilylle, mutta lopulta tuntui ettei aikaa olisi ollut tarpeeksi.. eli päätimme jättää risteilyn seuraavaan kertaan. Kävelimme kuitenkin hieman rantoja ja ihastelimme laivoja.  


Sunnuntai-iltana lensimme Suomeen. Ihana pikku matka! Alku viikosta oli hieman matkaväsymystä, mutta toisaalta kuitenkin positiivista energiaa. Tukholmasta on tullut meille niin tuttu kaupunki. Meillä on jo siellä omat lemppari kaupat ja ravintolat.. ehkä jopa enemmän niitä kuin nykyään Helsingissä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti