sunnuntai 21. joulukuuta 2014

Uudet vaatekaapit

Onpas ollut kiireinen joulukuu! Sen lisäksi, että olen puuhastellut joulukorttien parissa ja ommellut joululahjaprojektia, niin tehtäväksi tuli askarrella kutsut kihlajaisiin. Ajatus nopeasta ja helposta jutusta melko pian kumoutui ja puuhaa riitti yllättävän paljon. Olin myös hetken ulalla, kun liima ja pahvi loppuivat ja ei ollut Tiimaria! Joulun lähestyminen toi omat haasteet postitukseen, mutta onneksi sain kutsut ajoissa postiin ja toivottavasti menevät ajoissa perillekin. Pikkujouluja ja itsenäisyyspäivää on välissä ehditty viettämään. Flunssakin iski: ensiksi poikaystävääni ja sitten minuun. En muista koska edellisen kerran kurkku olisi ollut niin tosi kipeä. Onneksi tällä hetkellä flunssat ovat paranemaan päin. Toivottavasti jouluksi oikeasti olisimme terveinä.

On siis ollut melkoisesti puuhaa..

Kaiken tämän keskellä päätimme hommata makuuhuoneeseemme uudet vaatekaapit. Vanhat kaapit olivat edellisen asukkaan jättämät ja palvelivat meitä auttavasti. Liukuovet olivat nähneet jo parhaimman päivän. Poikaystäväni kaapista toinen ovi putosi aina välillä ellei osannut avatessa oikein tukea. Ajatus uusista kaapeista oli ollut mielessä jo pitkään ja mietimme, että hankimme uudet mittatilauskaapit samalla kun tapetoimme makuuhuoneen uudelleen. Aikaa tapetoimiseen ei vielä löytynyt.. ja katsotaan nyt tuleeko sitä tapetointipäivää milloinkaan. ;) Myöskin mittatilauskaapeista luovuimme korkean hinnan takia.

Vanhat
Uudet kaapit ovat Startti laatikkokomerot Sotkasta. Ainot, jotka täyttivät meidän mittakriteerit. Onneksemme Sotkan alennuspäivät sattuivat samaan aikaan eli saimme kaapit -30 % alennuksella.


Kaappeja ei ollut varastossa, mutta viikon tilausajalla ne saapuivat lähimpään Sotkaamme. Itse kyyditsimme ne kotiin. Oli hieman säätöä, kun sovittuna pakettiautopäivänä olimme enemmän ja vähän flunssassa. Vanhat kaapit veimme ystävälleni.

Makuuhuone näytti niin tyhjältä ilman kaappeja.
Uusia kokosimme useamman illan. Kyllä, flunssassa.. Hieman ikävöimme Ikean ohjeita, joissa on kuvitettu jokainen vaihe hyvinkin yksityiskohtaisesti. Näissä kaapeissa ohjeita oli hyvinkin niukasta mm. saranoiden kiinnityksestä ei mitään neuvoa, mutta sen sijaan ovenkahvojen kahden ruuvin kiinnitys oli tarkemmin ilmaistu. Väsymystä huomaa siitäkin, että jopa minä, innokas kameran käyttäjä, en ole jaksanut kaivaa kameraa esille.. Kännykän sentäs juuri ja juuri.

Valmista tuli!
Nyt on valmista ja uudet kaapit vaikuttavat tilavammilta kuin edelliset. Mielestäni uudet kaapit myös luovat huoneeseen enemmän korkeaa vaikutelmaa kuin vanhat. Kieltämättä vanhoja kaappeja roudatessa ulos ja uusia sisälle kävi mielessä, että olisi tämänkin voinut tehdä joskus muulloin kuin viikko ennen joulua, flunssassa, kiireessä, vesisateessa, väsyneenä, pimeässä.. No, onneksi siitäkin selvittiin ja lopputulos on palkitseva. Vielä, kun joku päivä ehtisi tekemään vaatteille inventaarion ja jospa vielä oikeasti malttaisin luopua jostain ei enää niin käytössä olevasta. Aina se luopuminen ei ole niin helppoa.. Kohtalotovereita?

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti