maanantai 30. kesäkuuta 2014

Viikonloppumatka Tukholmaan

Minun arki kesälläkin kuluu melko pitkälti työn merkeissä. Onneksi on kuitenkin viikonloput jolloin ehtii tehdä vaikka mitä! Viime viikonloppuna matkustin poikaystäväni kanssa Tukholmaan.

 

Lomatunnelmiin virittäydyimme jo perjantaina heti työpäivän jälkeen läheisessä turkkilaisessa ravintolassa. Avopiiraat - nam! Hyvä vaihtoehto pizzalle. 

Tällä kertaa matkustimme Tukholmaan lentäen. Lento lähti klo. 21.30 Pirkkalan kentältä, joka on aina yhtä söpön pieni ja ihanan lähellä. Kone oli tyhjähkö ja matka meni nopeaan (55 min). Itse asiassa koneen laskeutumisesta 10 min kuluttua olimme saaneet jo matkatavaramme ruumasta ja istuimme junassa matkalla Tukholman keskustaan. Liput Arlanda Expressin pikajunaan olimme ostaneet ennakkoon (todella nopea tapa päästä keskustaan, matka-aika on vain 20 min). 

 
 

Hotellihuoneen olimme varanneet Elite Eden Parkista, jonne oli asemalta hieman kävelymatkaa, mutta hyvin senkin jaksoimme vielä illan päätteeksi kävellä. Hotelli sijaitsee rauhallisen puiston laidalla ja mielestämme hotelli oli oikein siisti ja hyvätasoinen.

 

Aamulla oli ihanaa herätä ja nauttia hotelliaamiaista. Valmis pöytä tuntuu niin luksukselta! Erityis nam kuuluu hunajamelonille, joka maistui hyvin makealta ja mehukkaalta.

 

Mitäpä me sitten teimme Tukholmassa: shoppailimme, kiertelimme, haaveilimme, juttelimme ja söimme ihania ruokia. Ei ollut kiire minnekään ja oli mukavaa olla hetki poissa arkiympyröistä. Helsinki on minulle niin tuttu, asuinhan siellä monen monta vuotta.. mutta Tukholma tuntuu erilaiselta, uudelta ja jännittävältä. Ainakin teevarastot tuli taas vähäksi aikaa täydennettyä, kiitos NK:n loistavan teevalikoiman. Löysin myös pari kivaa kierrätettyä mekkoa Myrornasta sekä kaikenlaista muuta pientä esim. kumiankat kylpyhuoneeseen. :) Illalla tuttuun tapaan telkkarista pyöri jalkapallo. Ehkä pitäisi useamminkin olla selostus ruotsiksi, kun huomasin, että siinä katsomisen lomassa sain enemmän huomiota sillä konstilla.. ;)

 

Sunnuntaina kaupunkikiertelyn lisäksi matkasimme metrolla Globenille ja nousimme Skyview palloilla Globenin päälle ihailemaan näköalaa. Päältä oli hyvät näkymät ja palloista tuli jollain tasolla mieleen London Eye. Korkeat paikat eivät ole ihan minun juttu, mutta tällä kertaa ei niin paljoa peloittanut. Ehkä seuralla oli osuutta asiaan. <3

 

Sunnuntaina illalla matkasimme taas Arlanda Expressillä kentälle ja lentokoneella takaisin Tampereelle. Kotona olimme noin kymmenen aikoihin.. ja tänään on hieman väsyttänyt, vaikka toisaalta ollut myös virkistynyt olo. Niinhän loman jälkeen pitää ollakin. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti