sunnuntai 25. marraskuuta 2012

Kirppispäivä

Helsingissä Vallilan makasiineillä sijaitseva Valtteri-kirpputori on Suomen suurin ympärivuotinen kirpputori. Myyntipöydän saa vuokrattua päiväksi kerrallaan ja myyjänä saa toimia tavaroilleen itse. Kirpputori on todella suosittu ja varsinkin aamupäivän tunnit ovat usein hyvin ruuhkaisia, eli aikaa kiertelyyn on syytä varata kunnolla.


Olen silloin tällöin käynyt pyörimässä Valtterissa: useammin olen ollut ostajan roolissa, mutta kahdesti myös myymässä.. ja näistä toinen kerta oli viime lauantaina. Pöytä oli varattuna muutama viikko etukäteen ja pöydän hinta laitettiin puoliksi kaverin kanssa.

Myynnissä oli vaatteiden lisäksi myös muita tavaroita.
Kirppimyyntiin kuuluu tinkiminen ja itse suosin tinkimisessä paljousalea. Myyjän roolissa ollessa on hyvä muistaa ottaa mukaan kirpparille henkareita ja vaihtorahaa.

Rekillinen vaatteita.
Myyntituotteiden esille laittamisessa on monia tapoja: toiset kaatavat vaatteet isoksi kasaksi pöydälle ja toiset järjestelevät tarkemmin. Monenlainen tavara houkuttelee pöydälle eri-ikäisiä ja taustaisia ostajia.

Myyntipöydän lisäksi myös pöydän alle mahtuu tavaraa.
Myyntipäivä sujui hyvin, myymisen lomassa oli mukavaa viettää aikaa kaverin kanssa ja monet tavarat vaihtoivat omistajaa. Päivän aikana tuli tavattua erilaisia ihmisiä ja oli ihanaa huomata miten esimerkiksi itselle pieni vaate teki jonkun toisen iloiseksi.

Alekori
Valtteri kirpputorin toiminnan jatkuminen on vaakalaudalla ja uusia tiloja etsitään.. mutta ainakin joulukuun ensimmäisen viikonlopun ajan Vallilan Valtterille vielä ehtii ostoksille. 

Ei muuta kuin hyviä löytöjä siis etsimään! 

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti