tiistai 24. huhtikuuta 2018

Läpi Irlannin Cliffs Of Moherille

Ennen Dubliniin lähtöä varasimme jo Suomesta käsin päiväreissun Irlannin länsirannikolle. Paddywagonin löysimme googlettamalla ja he tekevät reissuja länsirannikolle joka päivä. Matka maksoi meiltä 40 € / henkilö ja reissu oli ihan koko päivän kestävä (+12 h). Matkustimme bussilla ja kuski toimi oppaana ja puhui mikkiin lähes koko ajan. Aluksi hieman säikähdin, kun sitä englanninkielistä puhetta tuli aikamoiseen tahtiin ja tuntui etten ymmärtänyt mitään. Onneksi siihenkin tottui ja loppumatkasta meni jo paremmin. Oppaamme oli melkoinen vitsailija ja jutun heittäjä, josta iso plussa. Bussi oli tilava ja siellä oli wc ja wi-fi.


Reissulla pysähdyimme muutamassa linnassa ja muutenkin rannikolla ennen kuin saavuimme varsinaiseen kohteeseemme eli Cliffs Of Moherille.


Myös lounastauon pidimme ja ruoka oli todella maukasta! Lounaan hinta ei kuulunut matkaan.


Cliffs Of Moherille pysähdyimme muutamaksi tunniksi, se oli siis pääkohteemme. Onneksi näköalapaikka oli auki, sillä itsestäänselvyys se auki oleminen ei ole vaihtelevan sään takia. Käyntimme aikana siellä tuuli ja satoi, mutta onneksi ei ollut sumua. Joka tapauksessa maisemat olivat upeat. Jyrkänteet ovat noin 120-214 m korkeita ja sieltä aukeaa yksi Irlannin vaikuttavimmista näkymistä. Jyrkänteillä elää useita eläinlajeja - valtaosa niistä lintuja, joita on arviolta noin 29 eri lajia ja yhteensä 30 000 yksilöä.

 
 
O'Brienin torni on pyöreä kivitorni suurin piirtein kallioiden keskiosassa. Torni on rakennettu 1835 ja se toimii näköalatornina turisteille. Meidän reissun aikaan torni ei ollut kuitenkaan avoinna. 


Oppaamme varoitti poistumasta aitojen takaa. Siinä sateessa ja tuulessa se ei tullut mieleemmekään, vaikka ilmeisesti reitiltä poikkeaminen on valitettavan yleistä kohteessa. Paikalla sattuu onnettomuuksia, joista liian moni johtaa kuolemaan. Onnettomuuksista muistutuksena oli muistomerkki.


Cliffs Of Moheirilla on myös Visitor Center, jossa on kahvila, kauppa ja oheistekemistä ja -nähtävää. Lämmin kaakao maistui tosi hyvälle vesisateessa ulkoilun päätteeksi. Paluumatkalla pysähdyimme vielä yhteen kahvilaan, josta alla oleva kuva on napattu. 


Päivä oli pitkä, mutta ehdottomasti reissu oli hyvä ja Cliffs Of Moher näkemisen arvoinen. Suosittelen siis Dublinin lomalle myös yhdistämään muuta Irlantia.

Aiemman merkintäni Dublinista löydät täältä:
https://kissojenvaltakunnassa.blogspot.fi/2018/04/tammikuinen-loma-dublinissa.html

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti