keskiviikko 7. maaliskuuta 2018

Häämuistoissa: hääparin pöydän koristelu

Häitämme edeltävä päivä oli varattuna meillä kokonaisuudessaan juhlapaikan koristelulle. Osa koristeluohjeista oli vain minun päässä eli siitä johtuen jouduin melko paljon toimimaan työnjohtajana. Oikeasti olisin halunnut tehdä itse enemmän, mutta ymmärrän, että siinä tapauksessa koristeluihin olisi mennyt viikko. Olen kiitollinen apukäsistä, jotka mahdollistivat tiukemman aikataulun.

Morsiamen ja sulhasen paikka rakentui melko aikaisessa vaiheessa koristelupäivää ja olin sen koristeluun todella tyytyväinen. Aina kun koristeluahdistus meinasi iskeä, katsoin tuota kaarta ja paikkaa ja jaksoinkin taas uskoa, että kyllä kaikki muukin järjestyy. Niinhän se myös järjestyi. <3


Takana oleva kaari oli puutarhakaari, jonka onnistuin ostamaan Agrimarketin loppuunmyynnistä -70% alennuksella. Vinkkinä muille hääkaarta etsiville: kannattaa tsekata puutarhakaaret, sillä ne ovat huomattavasti edullisempia kuin varta vasten valmistetut hääkaaret. Kaarta tukemaan rakennettiin vanerista pienet tukijalat. Kaaren ympärillä oleva tylli oli Ikean Lill-tylliverhot, jotka taitavat olla sitä lähes edullisinta tylliä. Tylliverhojen keskellä oli sydänjouluvalot. Köynökset, sydänkoriste sekä Mr&Mrs nauha oli hankittu Löytöliiteristä (nykyisestä Tammer Outletista). Hääkaareen koristeiden kiinnitys hoitui näppärämmin vaaleilla nippusiteillä.


Pöydällä oli samoja koristeita mitä juhlapöydissä. Lisäksi siinä oli maljakko hääkimppua varten. Kulhossa oli sydänsuklaita, joita jäi yli vieraiden hääkarkeista. Muistan miten väkertelin viimeisinä viikkoina hääkarkkeja vieraille ja mietin, että hääpäivänä syön itse kulhosta niin monta suklaata kuin haluan. Lopputulos: en syönyt hääpäivänä yhtäkään suklaata kulhosta. Olin niin jännittynyt ettei tehnyt vain yhtään mieli.

Hääparin antiikkituolit lainasimme vanhemmiltani.


Pöydän isona koristeena oli Anahaimin Disneylandista ostettu posliininen Minni ja Mikki -koriste. Edelleen tämä on minun lemppari ja koristaa kotiamme.


Hääparin pöydän ruusukynttilän glitterkupissa hommasimme Finnmarilta.

Hääparin pöydän asetimme peräseinälle lähelle ovea, josta kuljettiin juhlatilaan sisälle. Meille ehdotettiin pöydän paikaksi ihan päin vastaista suuntaa, lavan läheltä, mutta koin sen hankalaksi liikkumisen kanssa. Vieraat kulkivat pöydämme ohitse ja siinä samalla oli mukavaa vaihtaa muutama sana. Mielestäni onnistuimme juhlatilassa hääparin pöydän asettelussa: ympärillä oli sopivasti tilaa ja olimme helposti saatavilla, samoin kuin vieraat olivat meille helposti saatavilla. Hääparin pöydän vieressä istuivat kaasot ja bestmanit. Vanhemmat istuivat pöytämme edessä. Ohjelma tapahtui pääosin lavalla, johon meidän paikalta oli suora näkyväisyys. 

Hääkaari on edelleen meillä varastossa. Voi olla, että se löytää paikkansa tulevan talomme pihapiiristä, kunhan pihasuunnitteluun saakka päästään.

Häämuistoissa,


Kuvat: Jarno Laine / Silverframe

2 kommenttia:

  1. Miten olette kiinnittäneet viirin hääparin pöydän ympärille? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Sanna! Jos tarkoitat "Mr&Mrs" viiriä, niin solmimme narun päihin lenkit ja laitoimme narun näistä lenkeistä hakaneuloilla kiinni pöytäliinaan.

      Poista