sunnuntai 11. syyskuuta 2016

Ensimmäinen kuukausi vaimona ♥

Häistä on jo yli kuukausi. Aika on mennyt nopeaan, vaikka toisaalta on ollut todella paljon kaikenlaista puuhaa, menoa ja tekemistä. 

Me ei lähdetty häämatkaan heti häiden jälkeen, vaikka paljon myös sitä vaihtoehtoa mietimme. Häiden jälkeinen sunnuntai kului meillä koko päivä juhlapaikan siivoamisessa sekä häätavaroiden siirtelemisessä paikasta toiseen. Kaasot ja bestmanit auttoivat meitä tosi paljon ja olemme siitä kiitollisia. <3 Loppuillan jatkoimme siivoilut kaksin loppuun ja menimme vielä toiseksi yöksi mökille yöksi. Ilta oli tosi kaunis - niin tyyni ja aurinkoinen. Väsyneestä olosta huolimatta nautin yhteisestä ajastamme täysin. <3


Tuoreen vaimon iltapalana oli mansikoita ja kermavaahtoa. :)

Arkeen paluu hoitui heti seuraavana maanantaina. Päätimme jo hääjärjestelyitä tehdessä, että häiden jälkeen yritämme viettää erityisen paljon yhteistä aikaa muutenkin kuin yhdessä askarrellen ja häitä puurtaen. Emme siis hypänneet heti normiarkiputkeen, vaikka toki työt piti hoitaa.


Häiden jälkeen kävimme mm. Hatanpään Arboretumissa. Sattui juuri silloin olemaan tuulinen ilta, mutta onneksi ei satanut. Tykkäsin paikasta ja voisin mennä sinne toistenkin.


Ennen häitä ostin itselleni "vaimousmekon", joka on siis valkoinen mekko, jonka pitäisi auttaa harmitukseen, että häät ovat ohitse. Yksi turhake siis kyseessä. :D Tykkään vaimousmekostani paljon ja mielelläni olen sen joka kerta pukenut päälleni. Kyseessä on siis polvimittainen pitsimekko. Toivottavasti vielä tulisi lämpimiä päiviä.. Ainakin häämatkalla aion vaimousmekkoa hyödyntää.

Häämekon pesetin myös jo. Muuton jälkeen mieheni pääsee opettelemaan mekon nyöritystä. Nyörityksen taito on hyvä osata, koska en usko, että ihan heti kyllästyn mekon sovittamiseen. ;) En myöskään usko, että myyn häämekkoa. Itse asiassa mekon myyminen ei ole tullut kertaakaan edes mieleeni. 


Äidin kanssa aloitimme pöytäliinojen pesuoperaation. Aika monta koneellista valkopyykkiä on siis pyörinyt. Katotaan josko osan pöytäliinoista myisin jossain vaiheessa tulevana vuotena. Jonkinlaisen valkoiset pöytäliinat -kokoelman aion säilyttää, koska luulenpa, että myös tulevaisuudessa niille tulee käyttöä esim. perhejuhlissa.


Yhtenä lauantai-iltana ajoimme Helsinkiin tapaamaan kavereita. Tampereelta ei ole loppuenlopuksi niin mahdoton matka lähteä iltareissullekaan. Uudesta kotikaupungistamme on hieman pidempi, mutta onneksi pääkaupunkiseudulla on meille myös majoitusmahdollisuuksia.


Häiden jälkeen ehdimme mökille muutamaksi yöksi elokuussa. Ilmat olivat hieman viileät, mutta tarkenimme, kun yövyimme päämökissä kesähuoneen sijaan.


Kaksi viikkoa avioitumisen jälkeen avainnippu kasvoi yhdellä, kun saimme avaimet uuteen kotiimme.


Yhtenä työpäivänä sain töihin ison kimpun kukkia ja lahja. Ilahduin! 


 Minulle on tarjoiltu aamupalaa sänkyyn. <3


Ymmärtääkseni monet koirat nukkuvat eteisessä, mutta meillä se on Jone-kisu, joka haluaa päivystää ovella. Yleensä siis ulko-oven avattuaan kynnysmatolla tai vähintäänkin heti oven vieressä nukkuu Jone.


Kävimme mieheni kanssa tsekkaamassa Ron Mueckin näyttelyn Sara Hildenin taidemuseossa. Tykkäsin! Näyttelyn jälkeen kävimme American Dinerissa lounaalla fiilistelemässä Jenkkeihin lähtömme vuosipäivää.


Kotonakin jaksoimme kokata hieman enemmän. Täytyy myöntää, että viimeiset kuukaudet kotiruokailu on ollut "mahdollisimman helppoa ja nopeasti". Jospa viimeistään muuton jälkeen jaksaisi taas alkaa panostamaan. Leipominen ainakin kovasti jo houkuttaisi!


Meidän uudessä kodissa on meneillään remontti, joka on meitä jonkin verran työllistänyt.


Jone vahtimassa portaissa. Jonen pitää aina vahtia ihmisiä, enkä tiedä onko Jone muuten vain speciaali vai johtuuko ominaisuus Jonen Norjalaisen metsäkissan sukujuurista. Jos joku on talossa, Jonen on oltava sen ihmisen kanssa tai vähintäänkin oltava perillä mitä talossa tapahtuu. Mosse on enemmän "kissamainen" ja hyvällä omalla tunnolla viettää kissanpäiviä milloin missäkin.


Tämä muutto on sekä minulle että miehelleni ensimmäinen, jossa käytämme banaanilaatikoita. Allekirjoitetaan kyllä ihan banaanilaatikoiden kätevyys! Jonkin verran ollaan saatu vietyä tavaroita osassa, joka on aina vapauttanut laatikoita uusille kierroksille. 


 Pikku-hylje sai kaverihylkeen kirppikseltä. Laitoin miehelleni kirppikseltä kuvan hylkeestä ja viestin "jätänkö tämän hyllyyn" ja sain vastauksen "ei", eli hylje muutti meille. Paljastus: vaikka vastaus olisi ollut jotain muuta, en olisi voinut jättää sitä sinne hyllyyn. ;)


Kävimme katsomassa Sirkus Finlandia esitystä. Oli hieno!


Häiden jälkeen laitoin häätavaroita myyntiin fb-hääkirppiksille. Aluksi oli vähän epätoivoa, kun monet varailivat ja sopivat noudonkin, mutta lopulta noutoajan tultua sain viestin "en tulekaan, auto on rikki" (tai jotain muuta vastaavaa). Se tuntui ikävältä, kun olin kuitenkin järjestänyt oman aikataulun noutoon sopivaksi. Onneksi yhtenä viikkona kaikki sujui kuitenkin hyvin nappiin ja monet jutut haettiin ja postitinkin osan. Kuvan pompomit on myyty nyt kaikki ja se oli erityisen hyvä juttu, sillä pompomit eivät "parane säilytyksessä". Koristevuori on siis pienentynyt, vaikka osan jutuista säästin.. En vain voi luopua kaikesta siitä minkä kanssa olen työskennellyt useamman kuukauden. Saa muuten kysellä jos on tarvetta jollekin tietylle. Vielä löytyy mm. isoja puukiekkoja, jotka olivat pöytäkoristeina, vaaleanpunaista pitsikaitaliinaa, vaaleanpunaista organzakangasta, koristeltuja pilttipurkkeja jne.


Muutto on ihan kesken ja kotimme näyttää isolta kaaokselta (samoin tuleva kotimme näyttää samalta). Remontti uudessa kodissa tulee valmiiksi toivottavasti nyt ensi viikon aikana eli remontin loppusiivouksen jälkeen lopullinen muutto olisi ensi viikonloppuna. Meidän tavaroista 2/3-osaa on nyt uudessa kodissa (sullottuna kaappeihin ja muutamaan huoneeseen), vaikka vielä kaikenlaiset painavat jutut esim. pyykinpesukone, sänky ja työpöydät on vielä muuttamatta. En malta odottaa, että saan kaikki tavarat paikoilleen ja normiarjen taas alkamaan. Täytyy myöntää, että jonkin verran jännittää lähteä ja mielessä on pyörinyt peruskysymyksiä mm. viihdymmekö, kotiudummeko jne. Minulla alkoi jo uudessa kotikaupungissa uusi harrastus, kun tällä viikolla aloitin pilateksen peruskurssin.

Minun ensimmäinen kuukausi vaimona on mennyt arkikiireissä, vaikka myös onnellisesti. Jonkinlaista kevyempää arkea odotellessa.. mutta eiköhän sekin vielä syksyn mittaan järjesty. Muuton myötä työmatkani lyhenee eli ajan pitäisi hieman lisääntyä. Näen sen mahdollisuutena.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti